Utdanningssektoren – en skandale!!

Norsk skole er i krise! Årevis med sosialistiske læreplaner har gitt oss en skole der elevene leker i stedet for å lære! Der kaos hersker i stedet for disiplin! Der elevene blir oppfordret til å lære seg facebook og twitter fremfor å lese å skrive! Skyldes dette tilfeldigheter!? NEI!! Dette er ett bevisst resultat av sosialistene og utdanningsforbundets mangeårige samarbeid!!

Utdanningsforbundet har 146 00 medlemmer! Jeg vil anta at dette er en stor del av den Norske lærer standen. Og det er en tillnærmet skandale! Fagforeniger er sosialistiske av natur og fremmer på ingen måte effektivitet i arbeids livet, men jobber for å sy puter under medlemmense armer og gi den ubegripelige medlemssfordeler! Skal man bedre skolen må man først knuse fagforeningene!

Lærene er med andre ord ikke opptatt av å undervise, de bare sitter med kaffekoppen sin og lar tiden gå slik at de kan nyte sine overdrivne fordeler! Slike lærer får ingen repekt av elevene!! Men vil de ha det? Sosialistenes læreplan går jo ut på at elevene skal få bråke og herje så mye de vil!

Det trengs en karaftig opprensking i lærerstanden! Alle med symapatier for de sosialistiske læreplanene er uegnet og mår renskes ut!!

Displin er også ett spørsmål. Jeg forslår ett sterker samarbeid mellom skolen og Forsvaret. Elevene bør lære å repsktere og frykte autoritetspersoner. Straff og tukt må tilbake. Hvorfor ikke gjøre Befals skole til en del av lærerutdanningen? Da får man lærer som er naturlige autoritets personer, og itilleg har de egenskapene som skal til for å dominere en gruppe elever!

Man bør også sette spørsmål med hvem som bør bli lærere. Læreryrket bør være ett mannsyrke. Kvinner er generelt ikke harde nok til å kunne innprente kunnskap i elevenes sinn. Det blir for mye «medfølelse» og «forståelese». Elvene må det bli stilt krav til, ikke sosialistisk feministisk «alle er kjempe flinke» tankegang!

59 tanker om “Utdanningssektoren – en skandale!!

  1. Som lærer må jeg si at du er innpå mye riktig her. Sosialister og feminister har alt for mye makt i skolen, og sosialistene har ødelagt norsk skoleverk!

    Jeg takker deg for å ha satt fokus på noe viktig!

  2. Vi tenger en skole for FOLK FLEST!
    Sosialister har ødelagt generasjoner med sine læreplaner. Jeg frykter skadene er UBØTELIGE!!

  3. Det varmer at folk innen skoleverket støtter meg i dette. Desverre har vi fortsatt sosialistiske politikere med makten, ved valget kan folk flest sørge for en regjering som vil gjenreise skolen!!

  4. Hei du Hildegunn med sterke meninger.
    Er du også et resultat av en slik dårlig undervisning du beskriver? Er det derfor du formulerer deg så dårlig i et innlegg spekka med skrivefeil? Her er noen forslag til forbedringer: det heter ikke lærer standen, det heter lærerstanden. Hva betyr å sy puter under «medlemmense» armer? Heter det virkelig sette spørsmål? Og hva mener du egentlig med «repsktere» ? Har du kanskje møtt for mange «sosialistisk feministiske» kvinner i din egen utdannelse, slik at du ikke har fått «innprentet kunnskap i ditt sind» (for å sitere en annen vittig formulering fra din ramsalte blogg. Heia meningsdemokratiet – det er virkelig opplysende og kunnskapsbringende

  5. Vinge: Angående enkelte skrivefeil så har jeg skrevet en bloggpost om dette, du finner den ved å bla deg bakover på bloggen.

    Forøvrig finner jeg det bekymringsfullt at du, som påstått lektor, avsporer en viktig debatt om skolens fremtid ved å vri det hele over på sjikane av min person. Har du ingen fornuftig innspill til debatten synes jeg du skal holde deg unna.

  6. Her er noen flere kommentarer til innlegget ditt
    1. Ikke tillnærmet, men tilnærmet (en ting jeg husker godt fra min ”feministisk sosialistiske” lærerinne var dette med 3 konsonanter etter hverandre – til din informasjon: konsonanter er altså k, l og t og sånn i motsetning til vokaler som er a, e, i).
    2. Hva er ”Fagforeniger” ?
    3. Hva er ”medlemssfordeler” ?
    4. En liten oppgave til deg: I denne setninga di er det to skrivefeil, finner du de selv?: Lærene er med andre ord ikke opptatt av å undervise, de bare sitter med kaffekoppen sin og lar tiden gå slik at de kan nyte sine overdrivne fordeler!
    5. Hva mener du med følgende: Slike lærere får ingen ”repekt” av elevene ! (?)
    6. Det heter overdrevne, ikke overdrivne.
    karaftig… symapatier ???? Displin??
    7. Du foreslår; ett (les 1) sterker?? samarbeid
    8. kke itilleg, men i tillegg
    9. Og helt til slutt: Ikke ”forståelese”, men forståelse.
    Lykke til!

  7. Vinge: Jeg har bedt deg ikke avspore debatten. Men likevel er det nettopp det du gjør. Videre kommentarer fra deg kan derfor bli sensurert. Se mine kommenteringsregler.

  8. Disiplin må inn igjen i skolen ja. Du skriver at vi lærere sitter med kaffekoppen og ikke gjør noe, men vi har blitt fratatt mye makt. Foreldre som disser lærere så barna hører det gir oss ingen respekt, ikke har vi lov å ta i ungene, og jeg har opplevd å få tilbake melding fra foreldre om at «min sønn gjør da slettes ikke noe galt, dette er skolen sin feil.» som svar på melding hjem om elever som har brutt regelverket.

    Pensum må bli viktigere enn «hyggen» og leken på skolen!

  9. «Der elevene blir oppfordret til å lære seg facebook og twitter fremfor å lese å skrive!»
    Dette er så usant så du får det til å bli. Vi har alltid fått kjeft når lærere har sett at vi er på facebook og lignende.

    «Lærene er med andre ord ikke opptatt av å undervise, de bare sitter med kaffekoppen sin og lar tiden gå slik at de kan nyte sine overdrivne fordeler!»
    Fordeler? De aller fleste lærerne sitte hjemme mange kvelder for å rette på både prøver og stiler. Selvfølgelig har lærerene fordeler med tidlig avsluttet arbeidsdag og lange ferier, men de må også sitte mange kvelder med elevenes arbeid, som sagt. Ingen nektet deg å bli lærer, så slutt å syt over dems fordeler.

    «Sosialistenes læreplan går jo ut på at elevene skal få bråke og herje så mye de vil!»
    Du sier at sosialistene har styrt landet lenge. Vi har aldri fått en oppfordring om å «bråke og herje så mye som vi vil» Hvor får du dette ifra? Den mest tåpelige ideen på lenge. «jaja elever, i dag får dere bråke, hyle og spille fotball i klasserommet mens jeg sitter her å nyer kaffekoppen min» Tror du virkelig at det er det som foregår i norsk skole?

    Get a live, å ta deg en tur på en norsk videregående skole 😉

  10. eh. chill. læreplanene styrer ikke så mye som du tror. det er tross alt lærere som underviser. selv om det står i planen at elevene skal ditt og datt, så er det opp til læreren å velge presentasjonsform. i så måte er det mangelen på lærere fra høyresiden som er problemet.

    hilsen lærer.

  11. Jammen er det mykje tull på nettet, men dette er noko av det verste eg har sett. Trur rett og slett eg må bruke denne bloggen for å lære elevane mine kjeldekritikk.

  12. Adjunkt: Nok et bevis på at mange av mine kollegaer bruker klasserommet til å indoktrinere sine elever til å tro på den riktige sosialistiske tro og ideologi?

    Jeg blir flau på vegne av lærerstanden når folk som deg bruker skolen til sine egne høyst personlige politiske prosjekter. Jeg syntes synd på elevene dine, og vil be deg om vurdere om ikke du burde ha en annen jobb.

  13. Hehe, fant nettopp dette på kommenteringsreglene for bloggen her:

    «Du er i din fulle rett til å være enig eller uenig i det jeg skriver. I begge tilfeller forventer jeg at du fremstår på en høflig, intellektuell, akademisk og reflektert måte, uten å virke nedlatende, bedrevitene eller arrogant. Dette gjelder også når du svarer på kommentarer postet av andre lesere. Bringer du korrektsjoner til artikkelen bør du underbygge påstander med faktahenvisninger (gode henvisninger er faglitteratur, annerkjente nyhetsbyrå eller leksikon). Kritikk skal være konstruktiv og bidra til å forbedre innholdet i artikkelen.»

    Men dette gjelder ikke deg? I så tilfelle vil jeg gjerne ha noen faktahenvisninger fra deg som støtter opp om påstandene dine…

  14. Lektor: Korleis veit du at eg er sosialist? For det er eg nemleg ikkje, er eit stykke ut på høgresida reint politisk. Men korleis du kan forsvare ein blogg med slike påstander er for meg ei gåte?

    «Lærene er med andre ord ikke opptatt av å undervise, de bare sitter med kaffekoppen sin og lar tiden gå slik at de kan nyte sine overdrivne fordeler!»

    Er det slik du ser på menneska som du jobbar saman med? Då trur eg at det ikkje berre er eg som må tenke på å skifte yrke…

  15. Dette hovedinnlegget er antakelig det dummeste og mest hårreisende innlegget jeg noensinne har lest. Hildegunn: skjerp deg!

  16. Ps. greit å være litt etterettlig slik at ikke hele innlegget er basert på løgner og oppspinn. Sosialistiske lærerplaner? I dagens skole undervises det etter KL06. Hvilket parti lanserte denne reformen? Det var høyre det, Med Kristin Clemet i spissen.

  17. Det var tydeligvis ikke så mye bedre på din tid heller – du har hverken lært deg riktig orddeling eller riktig grammatikk.
    Jeg siterer:
    «Disiplin er også ett spørsmål», to t’er?
    «Hvorfor ikke gjøre Befals skole til en del av lærerutdanningen?» Befals skole? Sukker biter? Tunfisk biter i vann?

    Alt var ikke meget bedre før.
    Hilsen en 93-modell.

  18. Det er vanskelig å ta denne bloggen seriøst, og jeg erindrer at jeg har sett disse skrudde tankene tidligere, når jeg har vært innom her.

    Rettskriving er visst ikke ditt sterke felt, som mange påpeker.. I sitatet fra et tidligere innlegg hadde du ikke to men fire skrivefeil. Ellers hadde han en skrivefeil selv, da det heter «Finner du DEM selv?», og ikke «Finner du de selv?»

    4. En liten oppgave til deg: I denne setninga di er det to skrivefeil, finner du de selv?: Lærene er med andre ord ikke opptatt av å undervise, de bare sitter med kaffekoppen sin og lar tiden gå slik at de kan nyte sine overdrivne fordeler!

    Med så liten tiltro til skoleverket, antar jeg det ikke er særlig håp heller. Ser enkelte av de nazi-bloggene du lenker til, og har vært innom et par av dem. Ser det er lite som tyder på at det er særlig som rører seg i hodet på noen av dere.

  19. Det er vel lærernes skyld at du har så mange skrivefeil også(?) Slutt og skyld på alle andre for det som du mener er feil i dette landet!

  20. Vær så snill, si at denne bloggen er skrevet av en SV-er i et forsøk på å diskreditere høyresiden.

    Lest på den måten er jo denne Stutumbloggen egentlig ganske vittig: på den ene side «Du er i din fulle rett til å være enig eller uenig i det jeg skriver. I begge tilfeller forventer jeg at du fremstår på en høflig, intellektuell, akademisk og reflektert måte, uten å virke nedlatende, bedrevitene eller arrogant.» – på den annen side oppfordring om å gå inn på sosialistblogger og «SØRG FOR Å GÅ INN OG FORTELL DEM HVOR NAIVE, UVITENDE OG DUMME DE ER.»

  21. Kjæreste Hildegunn,
    Ja, her sitter jeg med tekoppen min klokka halv ti om kvelden, med en bunke oppgaver som skal rettes foran meg. Jeg får ikke overtid for denne jobben, det er nemlig én av arbeidsoppgavene en norsklærer i videregående skole har, og den kommer man ikke unna. Til gjengjeld har vi jo lang sommerferie.

    Jeg orker ikke å kommentere skrivefeil (det får da være måte på hvor mye jeg skal rette), men jeg vil gjerne gi en kommentar på dette gnålet ditt om «sosialistskolen». Du skjønner, svaret på hvorfor det er så mange sosialister i skolesystemet er himla enkel! Det handler ikke om at vi vil indoktrinere elevene med kommunistpropaganda om Marx og Halvorsen. Det handler heller ikke om at vi er så voldsomt glad i kaffe. Det er rett og slett så enkelt som at det finnes VELDIG få blåskjorter som vil rette oppgaver klokka halv ti om kvelden uten ekstra betaling og overtid. Uten å få anerkjennelse fra sjefen. Uten store karrieremuligheter. Uten å kunne komme på jobb og få trøst for den tunge rettinga de bedrev til langt utpå natta. Jeg tror nemlig det må en spesiell mennesketype til i denne jobben. Et menneske som mener at det er viktigere å jobbe for andre enn for seg selv, og som ønsker å gi noe tilbake til samfunnet – selv om det betyr lange dager og middels lønn. Og ta-ta! Disse menneskene er som oftest sosialister. Jeg synes ikke det er noe rart, reint politisk sett.

    Ha en deilig kveld, kamerat.

  22. Du er jammen meg riv, ruskende gal!
    Ta utskrift av noen av innleggene dine og vis det til en psykiater nær deg (men – de er vel sosialister hele gjengen…), så vil du forhåpentligvis få den hjelpen du trenger.

    Jeg har aldri stemt og kommer heller ikke til å stemme FrP, men har da repekt for både dem og demokratiet.

    De forkvaklede meningene derimot, blottlegger deg som totalt paranoid og skrullete. Jeg antar du er en byrde for FrP. I det hele tatt skriver du så mye vås at jeg får mistanke om at dette er konstruert av FrPs meningsmotstandere, slik du selv antyder er tilfellet med «Vigridbloggen».

    Men – for all del. For meg må du rote det til for FrP så mye du måtte orke.. 😉

  23. Hildegunn, du skal fillern meg være glad sosialistene lar deg skrive dette paranoide tøvet for all offentlighet. Direkte pinlig og hadde jeg vært psykiater ville jeg foreskrevet medisin mot paranoia. Dere Frp-ere tilskriver sosialistene skylda for alt som er galt, men hva med finanskrisa? Bankkrisa på 90-tallet? Sosialister der og vel? Dette er barnslig og dumt, men likevel selger det. Jeg begynner virkelig å lure på om demokrati ikke er så bra likevel. Det vi ser i dag er at dumskap spres som spam i demokratiet vårt. Når jeg blir konge skal denne bloggen stenges. Haha, en spøk.

  24. I lektor olsens klasse rom må vel alle elever love på tro og ære å bare snakke om den sosialistiske lære? Visst ikke vil det briste og bære for karakterne og alt som handler om å være og ikke og være?

  25. Har lest gjennom kommentarene her og tenker…Huff Norge,mitt Norge.En gjeng med bedrevitende mobbere som henger seg på strømmen på lik linje med 6 klassinger som mobber i skolegårdene.At bloggeren har skrivefeil blir belyst og brukt på en så nedsettende og patetisk måte at jeg blir nesten litt kvalm ved å tenke på at mine barn faktisk kan ha en sånn fjott som lærer.Debatter nå om dagen blir avsporet av denne faens «du er høyre og nazist eller du er venstre og kommunist».Det er fryktelig fryktelig barnslig.Og en ting til…Det er lenge siden det var demokrati i Norge.Oppfordrer folk til å tenke litt selv istedet for å spre ut idioti de har lest i historiemagasiner eller på wikepedia.
    Så et svar til selve bloggen der jeg er litt enig.Har selv barn som går på skole .Gramatikk norsk og matematikkunskaper er ikke hva de var da jeg gikk på skole selv.Har opplevd ofte at lærere fatisk ikke mestrer det de skal lære ut.Noe som bringer kaffekoppen inn…Dette med respekt er faktisk ganske så vesentlig da håpløsheten tar over og lærerene gir opp ved å gi elevene lettere oppgaver for å hindre kjedelige hendelser.Dette med forsvaret,tror jeg nok ikke på,men noe må gjøres da den norske skole er på fritt fall og flinke elever blir dumme på skolene våre.

  26. Hmmm.. Tenkte ikke noe særlig over det da, at det eneste jeg trengte for å få seks i Samfunnsfag var å skrive et referat av Det kommunistiske manifest – vel og merke på nynorsk – samt vise frem kvittering for betalt medlemskap i SU. Men nå gikk det opp et lys for meg.

  27. Jeg må visst også sette spørsmål ved en liten bit som allerede har blitt sitert flere ganger:

    “Lærene er med andre ord ikke opptatt av å undervise, de bare sitter med kaffekoppen sin og lar tiden gå slik at de kan nyte sine overdrivne fordeler!”

    I min jobb er det nettopp undervisningen som er fordelen. De fleste andre aspektene ved mitt yrke er administrative og byråkratiske. Jeg foretrekker elevene – anytime!
    (Og kaffekoppen har ingenting i et klasserom å gjøre…)

    Hvilke andre «overdrevne fordeler» tenkte du på? Vi har ingen materielle frynsegoder, jeg bruker stadig vekk av egen lomme for å kjøpe materiell til elevene mine. Kombinasjonen mellom HVPU-reform, gratisprinsipp og kommunestyrte budsjett gjør det ikke enkelt å gi elevene det undervisningsutbyttet de har krav på.

    Og «ferien» er ingen ferie, men avspasering… Og, ja – regnestykket GÅR faktisk opp hvis man sammenlikner med en 8-4-jobb…

    Men disse overnevnte fordelene – de er jeg nysgjerrig på.

    Tell me…

  28. Hadde jeg ikke vært så sliten etter en 8-18 dag på skolen, med utarbeiding av sosialistiske arbeidsplaner og indoktrinering av Marx og Mao, hadde jeg forsyne meg gitt deg en verbal knyttneve. I stedet må jeg nok nøye meg med å ønske deg en god natt, så får vi håpe at det står bedre til i morgen.

  29. jeg må le.
    her er folk som ønsker en skole for «folk flest».
    ærlig talt, selv om den jevne frp’er fremstår som temmelig uskolert, vi kan ikke la «folk flest» gå på skolen.
    barn går på skolen og voksne jobber. slik er det, og slik tror jeg det bør fortsette å være.
    forøvrig, «folk flest» bor i kina, og jeg har aldri hørt at frp ønsker kinesiske barn velkomne til Norge.

    Av de siste 12 årene (nesten fullt løp fra 1. og ut videregående) har det vært ikke-sosialistisk regjering i 6.5 år. (http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_Norges_regjeringer)
    under den ikke-sosialtiske ayatollah Bondeviks regjering ble skolereformen «Kunnskapsløftet» født, uten at det medførte vesentlige bedringer i skoleverket.

    det er jo fiffig at her blir venstresiden i norsk politikk kalt både sosialister og nazister, selv om dette jo vanligvis er sterkt motstridende beskyldninger.
    jeg vil jo heller si at frp er det partiet som sliter med de sterkeste fascistiske trekkene; de vil ha en sterk statlig styring for å kontrollere at frislippet av privatkapitalismen fungerer, de er det eneste partiet som har en leder på toppen som kan sette til side landsmøtets vedtak, og de har klare oppfatninger av hvem som er «undermennesker».

  30. Hildegunn du er jo søt da 🙂

    Hvorfor er den norske skolen en av europas dårligste?

    Jeg tror det er elevene som er de minst motiverte, vi sitter på toppen av verden, og gjennomsnittseleven har får så utrolig mange impulser fra dataspill, internett etc. Vi har for mye penger til å kjøpe alt vi «trenger».

    Resultatet er selvsagt at FOLK FLEST blir dummere. Bare se hvor mye stemmer FRP sanker på politikk som spiller på det norske folks manglende intelligens. De vinner valget ved hjelp av gode retoriske grep som vinkler enhver sak fra ønsket perspektiv, uten å fortelle om ulempene. De som ikke klarer å tenke lengre enn nesetippen vil selvfølgelig bite på kroken som en annen gladlaks.

    Men nok om FRP (selv om jeg sikkert kunne skrevet en hel bok om dette, men «ÆVV» – det har jo noen alt gjort..)

    Det lærerne i dagens skole mangler er ikke autoritet, det er heller evne til å motivere og inspirere. Jeg tror at når min generasjon havner bak kateteret vil det gjevne seg ut, vi har en større forståelse av internett og den slags fordi vi vokste opp med det. Vi kan lettere relatere oss til dagens barnetrender. Men siden samfunnet er i konstant utvikling vil jo det også forandre seg med tidens løp. Jeg har egentlig ingen gode svar på hva som bør gjøres med dagens skole, men jeg er 100% sikker på at autoritet og disiplin ikke vil hjelpe, barn har for mange muligheter idag til at de orker å vie sin konsentrasjon til den slags. Økt disiplin vil føre til at noen få jenter og enda færre gutter vil holde tritt med undervisningen, mens flesteparten vil falle av lasset.

    Takk

  31. La meg legge til en personlig tolkning av dette.

    Grunnen til at det går rett vestover med den norske skole er nok den store økonomiske veksten vi har hatt. Vår manglende interesse for å lære noe er en naturlig konsekvens av vårt fråtseri. Vi er rett og slett blitt bortskjemte. Jeg vil si det er et klart tegn på at menneskelig utvikling går feil vei, at vi må revurdere hele dagens samfunnsstruktur og økonomiske system.

    Vi må sette opp et nytt fundament for kommende generasjoner, og starte på en vei hvor vi går hånd i hånd med planeten istedet for å gi den dagens røffe rektalpenetrering.

  32. Gruppevoldekter er jo noe som de nye i vårt samfunn styrer med.De samme som gjør verdagen til våre lærere vanskeligere.Svinepostei til alle!

  33. Bodhisattva…Du er faen meg dum.Skal ikke bruke din elednige teknikk med at «du er nå søt da»For jeg sier hva jeg mener…Du er dum.Måtte du brenne med din naivitet.Bortkastet sperm er du.

  34. Okay,
    må bare si at du begynte bra, med et par gode poeng.

    Men så tar du av og skal inn med kadaverdisiplin i reneste Hitler Jugend stil, samtidig som du skal rydde opp i lærestanden omtrent som Stalin ryddet opp i offisers staben sin i det gamle Sovjetunionen.

    Ta deg en en valium før du får hjerteinfarkt!

  35. Det er ikke skolen og lærerne (eller sosialistene) som er problemet, men drittungene som ikke blir oppdratt av foreldrene. Foreldrene har det for travelt med å tjene nok penger til flatskjerm og BMW til å ta tak i hva ungene driver med både på fritid å skole.

  36. Jeg er lærer, stolt av yrket og ikke minst stolt av de elevene vi sender fra oss etter endt skolegang.
    Jeg er stolt over å ha elever som er i verdenstoppen i samfunnsfag, sosiale ferdigheter og problemløsende metoder. Ingen skoler i verden har elever som trives så godt som på norske skoler. Er dette noe vi skal skamme oss over?

    Jeg er likevel fullt klar over at det er mye som kan bli bedre med dagens skole, men setter pris på at de som uttaler seg så bombastisk som du gjør Hildegunn, har litt mer kunnskap.
    Å si at vi lærere bare sitter med kaffekoppen mens tiden går, er så frekt og respektløst at du selv sørger for at debatten sporer av i usakligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *