Språkpolitiet – Bloggverden’s Jan Thomas!

Jeg er en blogger med mye på hjertet. Det er mye jeg vil si, og jeg vil si det akkurat når jeg vil. Derfor er bloggen ett perfekt medium for slike som meg. Er det en sak man vil dele sine synspunkter på med resten av verden, så er det bare å blogge i vei. Og det gjør jeg!

Man skulle ikke tro at det var noe problemer med det. Men det er det tydligvis for enkelte. Språkpolitiet kaller jeg dem. Disse folkene som dukker opp i kommentarfeltet støtt og stadig for å påpeke skrivefeil. Disse folkene mangler åpenbart selvinnsikt, de har ikke forstått poenget med blogging. Blogging er ett fritt medium, man er ikke underlagt noen andre enn seg selv og man står ikke til ansvar for noen. Aller minst til disse mislykkede norsklærerne og sosialistpakket som påpeker skrivefeil fordi de totalt mangler evne til å komme med noe relevant til debatten, og derfor utelukkende kommer med usakeligheter og personangrep!

Jeg kaller dem bloggverden’s Jan Thomas! De bryr seg ikke om innholdet, de er kunn opptatt av utsende! Dette fordi de er for dumme til å gå i dybden på sakene slik jeg gjør!

Så der fikk dere den, femiklatter! Dere kan spare der idiotkommentarene her, for jeg bare IGNORERE DERE!!!

Annonser

19 tanker om “Språkpolitiet – Bloggverden’s Jan Thomas!

 1. Du kunne kanskje i det minste rettet skrivefeilen i headingen. Den irriterer meg enormt av en eller anna bisarr grunn (mest bisarr siden jeg burde bry meg mest om innholdet.)

  For det generelle poenget ditt: Du har delvis et poeng. Innhold bør være viktigere enn presentasjon – men det gjelder også å ha litt bevissthet rundt at hvis presentasjonen blir for dårlig kan den ta fokus vekk fra innholdet.

 2. Har du fortsatt ikke satt deg inn i hvilke lover og regler som gjelder for det som publiseres? Vel, du har jo redaksjonelt ansvar for alt som skrives på nettsiden din, og er derfor ansvarlig hvis innholdet bryter en norsk lov.

  Når det gjelder skrivefeilene dine så ser jeg ikke dette som et stort problem som man burde henge seg så mye opp i. Men likevel kunne det kanskje hjulpet å lese igjennom hva du skrive før du publiserer det. Ellers så kan jo du alltids skrive det i Word med en norsk ordliste slik at stavefeilene blir ordnet opp i.

  Men nå går jeg vel for lagt i min personsjikane igjen? 🙂

 3. Til firefox er det forresten ganske lett å laste ned ordliste – som kan lette løpende. Kjekt for slaurer som meg, dyslektiske og andre språklig utfordrede personer.

  Ordliste er jo ikke allverden alltid. Den tar jo ikke leie skrivefeil som «rett skriving» istedenfor «rettskrivning», men den retter opp de mest idiotiske.

  -men open source er vel helt sikkert for sosialistisk for Hildegunn.

 4. Derfor er jo opera 10 et mye bedre valg 😉 Innebygd ordliste der også, og IKKE open soruce 🙂

  Det er til og med norsk, så da må Hildegunn bli fornøyd.

 5. kommentar opp mot hildegunn som alltid blir så hissig på dem som henger seg opp i hennes rettskriving «som bare sosialistisk hersketeknikk»:

  usakelighet dyrker usakelighet.

 6. En bloggverden-bloggverdenen

  Selv om det streng talt bare er én bloggverden, blir det i Hildegunns overskrift riktig å bruke bestemt form entall, altså «Bloggverdenens Jan Thomas», hvem nå Jan Thomas er…?

  Hildegunn, av og til skriver du helt greit norsk, men innimellom baller det seg på med for mange skrivefeil, og jeg tror det er flere enn meg som synes det fratar ditt budskap verdi (ditt engasjement for norske verdier)

  Én norsk kulturverdi er det norske språk, men du har kanskje den innstillingen at det ikke er så nøye om det er riktig, bare du får gjøre som du vil (litt som FrP’s politikk…).

  Og det er ikke usakligheter og personangrep å påpeke at du må skjerpe språket ditt – og språkbruken din – om du vil bli tatt alvorlig, vel. MER alvorlig..:)

 7. zildete: Du føler deg sikkert viktig når du opphøyer deg til bloggverden’s smakspoliti. I ditt hode er det du som bestemmer alt på internett, og alle burde danse etter din pipe.

  Er det ikke ensomt å være så kjepphøy?

 8. Hildegunn, ta pillen din, jeg er ikke noe språkpoliti om jeg deltar i en debatt om bruken av s eller ‘s. Og nei, korrekt norsk rettskrivning bestemmes ikke i mitt hode, personlig synes jeg det er praktisk å bruke korrekte språkregler, samme hvilket språk jeg skriver på. Da skjønner leserne lettere hva jeg skriver.

  (Forsøk på) riktig språkbruk viser også en grad av respekt for leseren. Og for språket. Kulturverdien…

  Men jeg er ikke fremmed for tanken om å bestemme ALT på internett, samt få ALLE til å danse etter min pipe. Ikke bare nesten, men Helt Konge!

 9. zildete: Det er ingen ende på dine tåpeligheter! Deres smålige debatt om rettskriving hever jeg meg lett over.

  Derimot kan jeg ikke overse din vedvarende usakelige hets av min person. Slike ting kan jeg ikke tolerere!

 10. Kjære Hildegunn. Sitat dine regler: «Språket vi skriver er norsk (bokmål ikke nynorsk som et oppkonstruert sosialistspråk). Jeg er tilhenger av god grammatikk og norsk språk hos de som legger igjen kommentar, og håper du gjør deg flid med å skrive god, korrekt norsk.»

 11. Susanne: Men les da. Hun skriver bare at hun er en tilhenger, og ikke noe om at hun selv må gjøre. Du må da forstå at det er en STOR forskjell på Hildegunn som har rett uansett hva fakta sier, og vi som faktisk forholder oss til fakta.

 12. Må helt klart holde med VigridBloggen her altså. «du skal gjøre som jeg sier, ikke som jeg gjør».
  Og på en demokratisk blogg, etter Hildegunns definisjon på demoktrati, er det ikke plass for andre meninger og feil. Det må du forstå susanne 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.