Vil EU respektere Norske verdier?

Våre nordiske brødre, Island, har opplevd mange problemer knyttet til innvandring og finanskrise, og søker nå om EU medlemskap. Dette vil kanskje kunne føre til en mulig ny Norsk diskusjon om ett eventuellt Norskt EU medlemskap. Jeg ønsker diskusjonen velkommen!

Jeg øsmker ikke å ta ett standpunkt til EU på det nåværende tidspunkt, da dette vil være opp til det Norske folk å bestemme om vi ska søke eller ikke. Men en debatte er altid nyttig!

Men en ting er vikigere enn alle andre ting i en slik situasjon! Vil EU respektere Norske verdier? Kulturelt og historisk står Norge i en særklasse i europa. Dette er noe som må respekteres av de andre EU landene! Den Norske naturen er verdens fremst turist atraksjon og for mange mennesker utenfor europa vil Norge være selve bildet av europa. Det skulle bare mangle at Norge ikke må krype for tyskere og fransker og de tidligere sosialistlandene (har det skjedd sp mye utvikling der egentlig?) som ALDRI burde ha fått bli med i EU!!!!

Om EU skal komme til Norge må det sje på Norges premisser!!

Annonser

29 tanker om “Vil EU respektere Norske verdier?

 1. hater politikere som nekter å ta standpunkt i EUdebatten fordi at «det er opptil folket å mene noe»…. Det er jo helt latterlig

 2. EU har da aldri respektert andre verdier enn de økonomiske! «Minoriteter» (som Norge og nordmenn…) blir tålt, så lenge de ikke krever noe som bryter med «De (hellige) 4 friheter». Det betyr bl.a. at norske «verdier» som fisk, trelast, olje, gass og elektrisitet, vil bli underlagt Brüssel! Slik EU nå gnir seg i henda over å få kloa i den islandske FISKEN!
  Jeg syns virkelig synd på islendingene nå. Håpet er at EU er såpass udiplomatisk at islendingene forstår at de ikke vil få noe varig råderett over fisken, slik at flertallet stemmer NEI!
  Går islendingene inn i EU til tross for at de ikke får beholde råderetten over fisken, blir det borgerkrig på Island – og den norske «Europabevegelsen» er satt sjakk-matt i uoverskuelig framtid! 😉
  Vidar

 3. Linus: Det er du som er latterlig! Poltikere som setter seg selv over folkets mening er farlig og udemokratisk! Det er med andre ord typisk sosialistisk!

 4. For et fjernt bilde du har av landet du bor i. Har du vært noe særlig ute og reist?

  «Kulturelt og historisk står Norge i en særklasse i europa.»
  What? Vi er en fjert i forhold til de virkelige historiske landene. Alle de store europeiske nasjonene har en kultur og historie vi bare kan drømme om. Vi er en relativt ung nasjon.

  «Den Norske naturen er verdens fremst turist atraksjon»
  Ja, for pyramidene, grand canyon, den kinsesike mur, eifeltårnet osv er det ingen som bryr seg om.. derfor vi drukner i turister her i landet? Eller hvordan var det igjen..?

  «for mange mennesker utenfor europa vil Norge være selve bildet av europa»
  For de FLESTE mennesker utenfor europa er Norge et land de ikke vet noenting om, kanskje bortsett fra at vi dreper hvaler.

 5. Norge blir mye mer respektert inne i EU, enn utenfor.

  Utenfor er vi bare raringer som kan kjøres over.

  Inne må de ta hensyn, fordi EU har som målsetning at statene skal være enige om ting.

  Det ville dermed være mye lettere å få gehør for at det er riktig å slå ihjel sel, for eksempel, om vi var med i EU.

  Dessverre har SP klart å narre fiskerne til å tro noe helt annet.

 6. Dan, tiltredes, (enkelte) nordmenn har et noe overdrevent syn på Norges plass i verden. Norske verdier? Kulturelt og historisk? Nordmenn satt i fjæresteinene og spiste tang da middelhavslandene og Østen hadde mange tusen års kulturhistorie.

  Hildegunn, du skriver:»Poltikere som setter seg selv over folkets mening er farlig og udemokratisk! Det er med andre ord typisk sosialistisk!»

  Hvor gammel er du? Du mener altså at politikere som setter seg selv over folkets mening, er typisk sosialistiske. Du får komme til Brasil og omskrive hele den sør-amerikanske historien, diktatorene/politikerne her de senere 3-400 årene har ikke vært påtrengende opptatt av sosialisme.

  Om Norge skal melde seg inn i EU, må dette skje på Norges -OG EU’s – premisser, det er slik bi-multi-laterale avtaler fungerer. Men du vil altså bestemme alt, DET er typisk sosialistisk, det! 😉

 7. Vi må inn i EU for å få stemmerett og reell medbestemmelse. Det mangler vi totalt i dag. I dag betaler vi kun penger i kassen for en markedstilgang vi likevel kunne ha hatt.

  Jeg respekterer at du er glad i Norges natur og kultur, men jeg mener bestemt at du tar feil når du hevder at vår natur og kultur er så særegen. Andre lands natur er minst like storslått, om enn annerledes. Man kan bare reise utenlands og se!
  Som turistattraksjon kommer de norske fjordene kommer et godt stykke bak slikt som pyramidene, den kinesiske mur og Taj Mahal.
  Vår kultur er som de aller fleste vet ikke et resultat av isolasjon, men av kommunikasjon med verden i alle år. Derfor er ikke vår kultur mer spesiell enn andres kultur. Derfor er det også pussig at du kanskje ikke verdsetter Tyskland og Frankrike i større grad.

 8. Hei Hildegunn.

  For å svare på dine spørsmål kan du se på Europa i dag.
  Se på naturen i nord Italia. Eller i Sør Frankrike. Eller York i England.
  Selvfølgelig bestemmer ikke EU hva naturen skal brukes til. Det bestemmes lokalt evt nasjonalt.

  De som sier noe annet vil bare skremme.

  Når det gjelder oljeresursene er det akkurat det samme. England har sitt stål. Tyskland sitt kull. Sverige og Finnland sitt tømmer. Slike ting er nasjonalt anliggende.

 9. Vegard: Du bidrar ikke akkurat konstruktiv her? Din menig er ikke allmenngyldig, bare fordi du synes dette er vås betyr ikke att det er det.

  På akkurat same måte som at bare fordi du blir kåt av 2girls1cup så betyr ikke det at det er vakkert og naturlig!

 10. Linn Beate, pyramider er ikke natur, fjorder er natur, og Norge har faktisk en ganske særegen (og vakker) natur, dog kanskje ikke «verdens fremste turistattraksjon»og «selve bildet av Europa for folk utenfor Europa», hehe..:)

  Hildegunn, seriøst, hvis du skriver innleggene dine i MS Word (med retteprogram) først, vil du unngå mange skrivefeil i «fasiten». Det blir ufrivillig komisk når du har et så sterkt engasjement for norske verdier, og skriver så elendig norsk. Dysleksi kan man gjerne ha, men som nevnt, det finnes tekstprogrammer som retter opp de verste feilene.

 11. VigridBloggen: Leser man dette utdraget av et svar Hildegunn ga meg etter en kommentar (om Israel), kan man jo nesten lure.

  Sitat: «Rimgrim: Du legger tydligvis mer innsats i å komme opp med ett fancy nick her enn å komme med oe fornuftig. Du bæsjer regelrett ut av munnen! Du prater barepiss, sosialistavskum!». Sitat slutt.

  Klasse! Virkelig klasse!

 12. Nå har vi sagt NEI til EU 2 ganger. Når skal det respekteres? Dere som er FOR EU må ikke tro at dere kan melde dere ut igjen senere! Det ALENE er god nok grunn til å si NEI!

 13. FetterFrank :
  Vi må akseptere at det kommer nye generasjoner som kanskje har andre synspunkter.
  Vi må også akseptere at verden og Europa og Eu forandrer seg.
  En av de tingene som gjorde at man sa nei kan forandre seg til å gjøre at man ville ha sagt ja. Og motsatt.

  Derfor må man ha respekt for at ting forandrer seg.

  Jeg tror ting vil veldig forandre seg om Island blir med i EU. Da må vi forhandle mot Island om fiskekvoter, bevaringsområder og regler. I stedet for å ha de som en alliert i dag.

  Dette kan vise seg å være avgjørende for fiskerne.

  Kanskje de skal få lov til å si sin mening i dag selv om de hadde en mening for 15 år siden ?

 14. Alexzanety

  Er det noen NATO tilhengere som kjenner seg igjen ?
  Artikkel 5 sier at om et land blir angrepet er det å anse som et angrep på alle land i NATO.
  Og dermed er alle land i krig. Automatisk. Overnasjonalt.

  Jeg ser argumentet bli brukt ang EU, men det samme gjelder i NATO.
  Og det har defacto økt vår sikkerhet, tenk bare tilbake til den kalde krigen.

 15. Jeg finner dine ærlige og klare meninger til tider svært underholdene. Det er så mye feil med dette innlegget (og da hakker jeg ikke på rettskrivning) at det blir morsomt. Vil ikke utdype dette noe særlig siden andre allerede til en viss grad har gjort det.

  Men ta bruken din av «norske verdier» for eksempel. Hvis du er en representant for disse allmenngjeldene nasjonalromantiske ideene betyr det i hovedsak at vi er et selvdyrkende og egoistisk folkeslag som er villige til å isolere oss helt fra verden rundt oss hvis denne skulle true våre verdier.

  Hvis det å være norsk beror på slike verdier ville jeg meldt meg ut av Norge og inn i EU asap. Men naiv som jeg sikkert er regner jeg med størstedelen av Norges befolkning faktisk forstår at vi er endel av noe litt større, og ikke er særlig spesielle sett i forhold til andre land og mennesker i det hele tatt.

 16. Rettskriving er ikke så farlig så lenge budskapet kommer gjennom.
  Jeg skjønner at slik argumentasjon er en ypperlig hersketeknikk, men husk at selv dyslektikere har stemmerett i dette landet.
  Derfor er det viktig å ha de med i diskusjoner, ikke støte de fra seg som du gjør nå, 23:09

 17. Håkon, når man trekker inn dysleksi så har Hildegunn aldri hevdet at hun lider av dette. Hun skriver også betydelig bedre norsk på Facebook, og dette skulle tilsi at hun mest sannsynligvis ikke lider av dysleksi.

 18. Håkon. Du må gjerne lese det jeg skriver litt mer nøye. Et av poengene mine var jo akkurat det at jeg IKKE hakket på rettskrivning siden jeg også mener at det i denne sammenhengen er uvesentlig.

  Jeg ville derimot heller sett at du kommenterte på det som faktisk var hovedpoenget mitt med kommentaren. Takk!

 19. Jeg er enig med deg, 23:25, derfor kommenterte jeg det ikke.
  Om de norske verdiene hadde vært truet av EU ville de alt vært det via EØS avtalen.
  Forskjellen er bare at om vi er med så kan vi være med å forme de reglene, nå må vi bare godta dem.

  Man sier at det er så grusomt å bli styrt av Brussel om vi blir med. Vi blir det i like stor grad nå, men uten mulighet til å påvirke.

  VigridBloggen : Mulig hun ikke har det. La meg skrive om poenget mitt : Selv folk som skriver mye feil har stemmerett og det er derfor viktig å ha de med i debatten.

 20. Gjett hvilket land i Europa som er best EU tilpasset ? Hmm vanskelig den der ? Kan det være Tyskland ? England ? Frankrike ? Sverige ?

  Feil !

  Svaret er Norge, her i landet er EU direktivene innført raskere enn de fleste her klarer å stave europa. For de som sliter med å stave europa så er det ikke så flaut da nordmenn suger i norsk.

  Men så tilbake til en høydare –
  Kulturelt og historisk står Norge i en særklasse i europa.

  Kan noen gi meg 100 eksempler på det ? 10 ? 1 ?

  Det er jo genialt at ei som sloss for Frp med nebb og klør faktisk klarer å nevne KULTUR, noe som dette partiet har som en av hovedoppgavene å bygge ned eller fjerne helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.