Mine kommenterings regler – for nye lesere!

I forbindelse med mitt comeback har det kommet til mange nye lesere. Jeg hilser dere slelvsag hjertelig velkommen, men ber dere likevel forholde dere til mine kommenterings regler! Bare for å være på den sikre siden poster jeg dem her engang til så alle kan lese. Da kan vi oxo oppklare eventuelle uklarheter i kommentarfeltet!

§ Retningslinjer for kommentarposting på  Hildegunn sin blogg:

Aller først vil jeg si at jeg setter stor pris på at du besøker meg på internett, og jeg håper du liker innleggene jeg skriver. Hvis ikke, eller hvis jeg har utelatt noe, setter jeg stor pris på en kommentar til det aktuelle innlegget. Alle står fritt til å poste en hvilken som helst kommentar til mine innlegg. Jeg har dog skrevet noen ytterst få og enkle regler som må overholdes for å ivareta god nettetikette og en sunn og saklig diskusjon.

Kommentarer som ikke følger retningslinjene kan bli redigert eller slettet uten forvarsel.


§Navn

Ved å skrive ditt navn tilkjennegir du hvem du er, og viser den lesende at du ønsker å fremstå seriøs og troverdig, slik at dine kommentarer og meninger kan tilkjennegis deg som person og ikke et alias. Hvis du vurderer å poste under et alias eller en falsk / skjult identitet, bør du vurdere hvorvidt kommentaren er verdt å poste i det hele tatt, da det er en overveiende sannsynlighet for at den blir redigert uansett, og i verste fall slettet. Hvis man ikke ønsker å presentere seg med fornavn og etternavn i diskusjonen, kan man heller ikke forvente at ens meninger blir tatt på alvor og publisert.

Usaklige kommentarer kan uten videre utdypelse slettes. Ufine navn, reklame, eller kommentarer postet i den hensikt av å utgi seg for å være en annen vil bli slettet uten forvarsel og det vil bli foretatt en vurdering av min advokat om hvorvidt din IP-adresse skal kunne poste kommentarer igjen.

§ E-postadresse og URL

Du må legge igjen din e-postadresse for å poste en kommentar.  Poster du med en ikke-eksisterende eller falsk e-postadresse kan kommentaren bli slettet. Din e-postadresse må du legge igjen for at jeg skal kunne kontakte deg vedrørende din kommentar, om nødvendig. Noe det ofte er. Din e-postadresse vil ikke vises på bloggen min eller deles ut til tredjepart uten rettslig kjennelse. Kun jeg og mine venner og bekjente vil kunne se den og bruke den. E-postadressen vil ikke være synlig for spam-sankere. Du kan obfuskere din e-postadresse om ønskelig, men den må være gjenkjennelig og ekte. Om ønskelig legger du også igjen din URL. Jeg vil da sjekke ut bloggen din og legge deg til en av mine to blogglister.

§ Kommentaren

Hvis du først bestemmer deg for å poste en kommentar, post helst noe som gir mening til artikkelen jeg har skrevet. En kommentar som “Knallbra!” eller et vanlig sosialistisk “Dette var dårlig!” gir ingen utfyllende mening og tar kun opp unødig plass som er reservert alle de fantastiske gode kommentarene som kommer inne fra rikspolitikere og andre viktige mennesker. Jeg setter stor pris på utfyllende meninger, enten du er enig eller uenig i det jeg har skrevet, så lenge de samfaller med reglene jeg har satt opp her.

Hold deg til temaet for artikkelen. Å legge igjen en hilsen som en kommentar er hyggelig, men send den heller som e-post. Jeg foretrekker å få min fanpost i e-posts form eller i brevs from. Dette er viktig da jeg ikke ønsker at all plass i kommentarfeltet skal brukes til hyllester av min person.

Du er i din fulle rett til å være enig eller uenig i det jeg skriver. I begge tilfeller forventer jeg at du fremstår på en høflig, intellektuell, akademisk og reflektert måte, uten å virke nedlatende, bedrevitene eller arrogant. Dette gjelder også når du svarer på kommentarer postet av andre lesere. Bringer du korrektsjoner til artikkelen bør du underbygge påstander med faktahenvisninger (gode henvisninger er faglitteratur, annerkjente nyhetsbyrå eller leksikon). Kritikk skal være konstruktiv og bidra til å forbedre innholdet i artikkelen.

Språket vi skriver er norsk (bokmål ikke nynorsk som et oppkonstruert sosialistspråk). Jeg er tilhenger av god grammatikk og norsk språk hos de som legger igjen kommentar, og håper du gjør deg flid med å skrive god, korrekt norsk.

§ Sletting eller redigering av kommentarer

Kommentarer jeg finner upassende eller som jeg ikke liker og uten innhold, for eksempel nedlatende, diskriminerende, spam, etc, slettes uten ytterligere forvarsel. Jeg forbeholder meg også retten til å redigere kommentarer, der jeg ser det nødvendig. En kommentar kan være gjenstand for redigering dersom den er upassende eller jeg ikke liker den og uten innhold, for eksempel nedlatende eller diskriminerende. Anonyme kommentarer kan bli redigert uten ytterligere informasjon, mens kommentarer fra navngitte personer vil bli merket med at kommentaren er redigert, om jeg føler det er nødvendig å merke den.

Posting av spam, uønsket reklame eller liknende skal ikke forekomme! Så om du leser dette polske spammere eller spamboter så ikke post spam! Hvis jeg anser en kommentar som spam blir den slettet uten forvarsel og IP-adressen sperres fra å poste flere kommentarer. Det benyttes et spam-filter for å filtrere vekk uønskede ord som jeg ikke liker, eller som ofte finnes i reklame. Kommentarer jeg anser som grovt brudd på nettiketten, eller mine regler vil bli slettet eller redigert, meldt til respektive ISP og Påtalemyndighetene og IP-adressen sperret for ytterligere posting. Du vil også bli oppsøkt av min advokat.

Annonser

8 tanker om “Mine kommenterings regler – for nye lesere!

 1. Mine favoritter:

  – Jeg forbeholder meg også retten til å redigere kommentarer, der jeg ser det nødvendig.

  Her kan: Jeg har aldri stemt frp, fort bli til: Jeg stemmer alltid frp. Ikke rart ingen står frem med fullt navn når man står i fare for å bli tillagt Hildegunns meninger.

  – Du vil også bli oppsøkt av min advokat.

  Det blir jo litt vanskelig å få saksøkt meg hvis du først redigerer et innlegg du ikke liker slik at det allikevel oppfyller din kriterier for kommentering.

 2. Skal debattanter stå fram med fult for og etternavn, mens du som eier bloggen, og setter disse reglene, kan kun titulere seg med det høyst anonyme «hildegunn»?

 3. «Jeg er tilhenger av god grammatikk og norsk språk hos de som legger igjen kommentar, og håper du gjør deg flid med å skrive god, korrekt norsk.»

  Tihi.

 4. «Kommentarer som ikke følger retningslinjene kan bli redigert eller slettet uten forvarsel.»

  typisk dobbelmoralitet fra høyresiden. dere hevder at dagens regjering driver med sensurering og kontrollering, men dere driver med akkurat det samme selv.

 5. «I begge tilfeller forventer jeg at du fremstår på en høflig, intellektuell, akademisk og reflektert måte, uten å virke nedlatende, bedrevitene eller arrogant.»

  Skulle ønske denne regelen (og alle andre) også gjaldt selve bloggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.