Forbrytelse og ingen straff?!!

Da jeg var liten lærte jeg at om man gjorde noe galt fikk man straff! Man måtte lære å kjenne sin plass. Og forbryternes og de kriminelle’s plass det er i fengsel. Det mener jeg, og det er den genrelle oppfatningen rundt dette spørsmålet blandt folk flest. Hvorfor er det da slik at Norske fengsler er i ferd med å bli ett synonym for ferie??

Når jeg skriver dette flykter fire farlige forbrytere fra fengselet!!. Den sosialistiske kriminalpolitikken de siste årene har skylda. Fangene kan bares spasere ut å gjøre som de vill, fengeslsbetjeningen mangler maktmiddle til å stoppe dem! Det er en skandale!

Norske politi fengselsvesen og dommstoler trenger enn grunnleggende reform! Jeg forslår at vi ser til land der man faktisk har stor suksess med å fange kriminelle. Se på USA der sitter nærmer 1 % av befolkningen i fengsle i øyeblikket. Det er derfor naturlig å ansla at andelen av befokningen blandt de vestlige demokratier som livnærer seg av kriminalitet som levebrød er omtrent ca i overkant av 1% av befolkningen. Ergo har vi i Norge i dag ca 50000 yrkes kriminelle. Antal insatte i norske fenglser er derimot bare 3350 personer, en gjennomsnitts innsatt sitter bare inne i 95 dager! Det er rett og slett skandaløst lavt straffenivå ett hån mot folk flests sikkerhets følelse! Det er med andre ord til en vær tid over 45000 kriminelle på frifot i Norge!

Disse tallen har jeg hentet fra justis departemangets hjemmeside!

På den siden ser man også at fengselsvesente sltt ikke heter fengsels vesenet med KRIMINALOMSORGEN!! Hva har de kriminelle gjort som gjør att de fortjener omsorg! INGENTING! Snarere tvert i mot. De fortjener straff!!!

Jeg har nå prøvt å vise mine lesere hvor sinnsykt den sosialistke kriminlaitetspolitikken er. Alt jeg skriver er sant og dokumentert vitenskaplig. Jeg vet hvor sjokkert du er akkurat nå, jeg følte det på akkurat samme måteda jeg resaerched kildene mine til denne bloggen. Vi trenger endring og fornying før sosialistene kører vårt fedreland i grøfta!!!

Annonser

26 tanker om “Forbrytelse og ingen straff?!!

 1. Hei du einstein, det er mange «kriminelle» som havner i kriminalomsorgen nettopp fordi de har slitt med f.eks rusproblemer og fått dommer for dette. Derav navnet kriminalomsorgen.

  Du snakker hardt om lave straffer. Du mener kanskje 21 år er for mildt for å selge et parti hasj til en helt frivillig kjøper ? Et par år for en voldtekt derimot virker jo logisk.

  Folk forbinder kriminalitet med at man bare kan ta et «valg» så kan man ta ut millioner av kroner samme dag. Kriminell er noe man blir, da gjerne grunnet omstendigheter som gjør at man ikke alltid kan leve et «normalt» liv.

  Ingen som stjeler en veske om de har kjøpeskapet fullt av mat hjemme veit du.

  Lavere straffer for kriminalitet uten offer, og omvendt.

  Forøvrig et lite tips, om du ønsker å fremme et budskap hjelper det å ha hvertfall en setning uten skrivefeil 😉

 2. Typisk sosialistisk propanganda! Å gji samfunnet skylda for krimnelles handlinger er bare tull, og det er vitenskapelig bevisst!
  Alle har ett valg om å følge loven, noe som er en selvsagt ting for folk flest. Men de råtne eggen velger ett kriminellt liv av fri vilje, vel vitende om at sosialister i hasjrus gjør alt de kan for å beskytte de kriminelle.

 3. du har tydligvis ikke lest statistikker og aviser du. Norge har lavest kriminalitet i den vestlige verden nettopp fordi vi satser på forvern og rehabilitering. De gikk over fra satsing på rehabilitering og forvern til å være «tough on crime» i California, det har ført til en KRAFTIG økning i kriminaliteten og overfylte fengsler med fanger som vil være farligere en noen sinne når de slipper ut. Satsing på å hjelpe de som kan hjelpes og som vil ha hjelp ved å gi dem utdanning, skaffe de en jobb og et sted å bo for å hindre tilbakefall er viktigere en å kaste de inn i en mørk kald celle i mange år fordi de stjal en tyggegummipakke.

 4. stemmer FRP men fengsel køene har forsvunnet under rødgrønn regjering, og det er muligheter for dem som har jobb eller studier til og sone straffen hjemme under streng overvåking. Så dette har blitt mye bedre.
  Stemmer FRP pga andre ting.

 5. «var vel 9 personer i soningskø sist jeg leste noe om det.»

  Da er det vel ikke lenge før du skal in til soning da??? Haahah! 🙂

 6. Det er så trist å lese så hevngjerrige tanker på internetten. Er du så trist og hevngjerrig til vanlig også? Du har kanskje ingen venner? Smil til verden, så smiler verden til deg.

 7. Gidder ikke sette meg inn i denne lav-målte diskusjonen. Men må si meg enig med Morten, skal du bli tatt seriøst, så burde du ha litt færre skrivefeil. Ofte jeg ser en del orddelings-feil, men sjelden så mange som i din blogg. Det at du samtidig ser på den Amerikanske kriminalitets-politikken, og samtidig tror at den er riktig, sier vel det meste.

 8. Hildegunn: Det er krystallklart at du overhode ikke har noe som helst kunnskap om eller kjennskap til kriminalomsorgen. Måten du formulerer deg på, og det faktum at du ikke behersker språket, får meg til å anta at du er i 15-16 års alderen, så det er helt i orden at du mangler den kunnskapen. Men det du må lære deg først som sist er å skaffe deg kunnskap før du blogger, for mer «pisspreik» i ett og samme innlegg har jeg knapt nok sett før.

  Det du og dine meningsfeller må forstå, er at omsorg, rehabilitering og innhold i soningen er det som gir fanger sjansen til å komme tilbake til samfunnet som en lovlydig person. Mange fanger har hatt en oppvekst preget av vold, rus og omsorgssvikt. Alt en del av disse ønsker seg er å føle at de blir sett, hørt og respektert av andre. Derfor er det ekstra trist å lese slike ytringer som din her, som helt og totalt mangeler kunnskap, innsikt og empati.

 9. Her var det mye rare påstander og nå skal jeg komme med fler. Som ansatt i denne omsorgsbedriften må jeg si at syns norske fanger…kremt… unnskyld, innsatte faktisk har det for enkelt.

  Javel, så er frihetsberøvelsen en straff men rettssikkerhet i «hue og rævva» har de ihvertfall. Kan ikke akkurat sammenliknes med Kongo. De innsatte har de siste årene fått mer og mer makt, og du kan banne på at de bruker seg av absolutt ALLE mulighter de kan for å ljuge, snyte og bedra for å få det som de vil. Gidder man ikke jobbe kan man fake vondt i ryggen for man da ikke penger til kiropraktor o.l. Har mann v ært i slåsskamp og fått en intern straff kan du banne på at denne ankes til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

  Justisministeren er så stolt av at soningskøen er bort. Men på hvilken bekostning. Gamle forsvarsleier tilnærmet fritt for sikkerhet har fungert som en soningsfabrikk og etter samtaler med venner og kjente i bransjen er det nok blitt flere narkomane etter soning enn da de kom inn. For å ikke snakke om «strafferabatten» da. Også har jo HAN ALENE skaffet over 600 plasser. Tipper at hvis det blir maktskifte så får vel den nye regjeringen skylden for at det blir mindre plasser her fordi det er bestemt allerede nå at et par gamle avdelinger skal legges ned.

  Et felles løft for kriminalomsorgen, en stor dugnad ble kriminalomsorgen lovet. Men de fulgte selvfølgelig ikke penger med. Dugnaden var vi som jobber som måtte gjøre. Ikke justisministeren… Ja til lengre straffer, ja til strengere soning for de som ikke klarer å oppføre seg innenfor og ja til rehabilitering til de som oppfører seg eksemplarisk og som ønsker et annet liv.

  Første prioritet er en motivert betjentgruppe som ikke jobber på dugnad men for betalt for en glimrende jobb.

  Rømningen i Horten var bare et tidsspørsmål, og det er også et tidsspørsmål før man får se et drap på en fengselsbetjent.

  Kriminaliteten blir råere utenfor og innenfor murene, mens tildelingene står på stedet hvil.

  Ønsker man et tryggere samfunn så for guds skyld ikke stem rødgrønt!

 10. Merkelige konklusjoner syns jeg, og urettferdig sammenligning med USA. Her i norden er det nokså like mange pr. innbygger i fengsel, litt flere sitter inne i Sverige, så kommer Norge, Danmark og så Island med det laveste tallet. Betyr det at det er flest kriminelle på frifot på Island?

  På Færøyene er kun 0,02 prosent av nasjonen i fengsel så DER kan man iallfall ikke ferdes alene om kvelden! Kan du forklare poenget ditt litt bedre Hildegunn (eller Hildeunn som du kaller deg helt øverst)?

 11. Kjære Hildegunn!
  Syns egentlig mest synd på deg, du snakker av uvitenhet om noe du overhode ikke har greie på!
  Hadde du satt deg inn i de utfordringene USA sliter med hadde du ikke ønsket av vi sammenlignet oss med dem på noen måte hva kriminalomsorg angår.
  Har du foresten tenkt over at de vi slipper ut av fengselet kan bli nabon din? Hva gjør dårlig behandling gjør med mennesker? osv.
  Sett deg litt bedre inn i ting før plaprer i vei neste gang…
  Fengselsbetjent Kristin

 12. Anders. Det er trist og skremmende å lese dine meninger som ansatt i systemet. Maktsyke psykopater finnes nok i alle bransjer, men det er skumlest når de er ansatt i en institusjon som har makt over andre mennesker i en så særdeleshet som fengselsvesenet har. Jeg anbefaler deg å slutte i jobben, eller i det minste diskutere dine meninger med en overordnet.

 13. Jeg jobber også i kriminalomsorgen, og har et helt annet syn på hvordan det er å sitte i fengsel.

  Vi i Norge har det så godt at vi ikke klarer å forestille oss hvordan det er å bli fratatt noe vi tar som en selvfølge, nemlig friheten. Selv om man får tak over hodet, mat og noen kroner hver dag, betyr ikke dette at det oppfattes som luksus. Ikke for utlendinger som soner i norske fengsler heller. Når man er voksen og man både er vant med, og det blir sett på som en selvfølge å kunne bestemme over seg selv, er det ikke lett for noen å bli umyndiggjort i fengsel.

  Tenk deg selv om noen i uniform skal bestemme så og si alt for deg. Du skal være på cella (et bittelite rom) når andre vil du skal, du skal spise middag når andre vil du skal, du kan ha kontakt med familie når andre vil du skal. Du skal kle deg naken når andre vil du skal. Du har kanskje barn ute som har problemer du ikke kan gjøre noe med fordi du sitter i fengsel. Og mange andre ting….

  Om noen kan man si at de velger det selv. Noen har valget om de skal bryte loven eller ikke. Men, for de fleste er det ikke et så enkelt valg. Har du for eksempel et rusproblem og ikke får hjelp, må du skaffe penger til stoff. Stoffmisbruker kan du har blitt etter å ha vært på sykehus og fått morfin, eller hatt en fastlege som har vært for løssluppen med reseptblokka. Samfunnet har tidlig sviktet mange av de som i dag sitter i fengsel. Det er mange som har hatt barndommer vi andre ikke kan forestille oss en gang. Det er mange som skulle hatt hjelp fra blant annet barnevern tidligere. Er det noe som går igjen, så er det omsorgssvikt.

  Men, alt dette betyr ikke at vi må «dulle» med de som sitter i fengsel. Det går an å være streng men rettferdig, og lære dem at handlinger har konsekvenser som ikke alltid er like hyggelige. På den andre side er de dømt til å miste friheten, ikke til å miste bolig, jobb, venner og familie, noe mange gjør. De fleste sitter igjen med enda mindre når de går ut av fengsel enn da de kom inn.

  All forskning tyder på at å heve straffene ikke hjelper. Da dødsstraff ble gjeninnført i USA, gikk tallene på drap opp, ikke ned. Allmennprevensjon sies å hjelpe på de som ikke trenger det. Det er for eksempel ikke fordi jeg kan bli straffet at jeg ikke bruker heroin. Mens de som er avhengige vil bruke det selv om det er dødsstraff for det.

  Man blir ikke bedre av å sitte i fengsel. Derfor er det viktig å i det minste prøve på at folk ikke blir værre.

 14. Det er jo litt trist da at prosentvis er de som er med i Frp mer kriminelle enn innvandrere. Kanskje vi skulle sendt hele Frp til madagaskar?

 15. Jeg tror neppe anslaget ditt over hvor mange yrkeskriminelle som går løs i Norge holder mål som «vitenskapelig bevis», slik du påberoper deg, Hildegunn. Det holder ikke som hypotese engang!

  Du kan jo heller ta en titt på den offisielle norske kriminalstatisktikken, som faktisk holder mål, i den grad man kan gjøre en statistikk ut fra data i det norske rettssystemet.

  Du finner den her: http://www.ssb.no/a_krim_tab/

 16. A fører til B, du kan ikke begynne å tro du har peiling på kriminalitet før du skjønner at psykologi og vår egen samlede kultur er hovedproblemet. Før så var det vanlig å kaste de som utforsket naturlige planter på bålet for kjetteri og trolldom og whatnot. I dag slenger vi de i bur, nettopp fordi samfundet vårt er rensa for alt som heter forståelse innen for området.

  Folk brøler og skriker og griper etter balltrær for å beskytte seg og sine mot de som har oppdaget at diverse planter har nytteområder, og det er ikke langt unna lynsjestemning i distriktene til tider.

  Slutt å vær så redd for alt å prøv heller å se ting fra andre vinkler før du skriker ulv.

  Og det samme gjelder innvandring, det er fremedfrykt så det synger etter, i hele landet.
  Om du mener alle er så forferdelige og kriminelle, ja så blir de det til slutt, etter årevis med drittkasting og nedverdigende holdninger til våre nye borgere. Koppen blir rett og slett full, noe jeg har full forståelse for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.