Skøyteskandalen! Ansvaret må legges der det hører hjemme!!

Ja, det er intet mindre enn en SKANDALE! Ja, jeg sier det først uredd som jeg er. Norge’s Skøyteforbund har mistet min tillit og dette bør det bli konsekvenser av! Vi kjenner alle til Mueller saken! Der treneren til det Norske skøytelnadslaget har fått sparken. Og det like før OL. Jeg mener Skøyteforbundet her har grovt sviktet sitt ansvar!!

Som ett offentlig organ er Skøyteforbundets fremst oppgave å forsvare og bevare Norges internasjonale storhet og ære. Middelet de har tilgjengelig for å oppnå dette er medlajer i mesterskap. Nordmenns naturlig plass på toppen av seierspallen kan aldri betviles. Om Forbundet med sine handlinger bå har satt Norske gullmedlajer i fare med sin feministiske arbeidsgiverpolitikk så er dette en skandale av historiske proporsjoner!

Etter OL vet vi sannheten. Står Norge igjen uten gullmedlajer er Skøyteforbundet skyldige i landssvik. Det MÅ det bli konsekvenser av. De har sviktet sitt mål om Norge’s ære og sine arbeidsgivere det Norske folk.
Slike forbrytelser kan aldri tilgjis!!

Annonser

22 tanker om “Skøyteskandalen! Ansvaret må legges der det hører hjemme!!

 1. Håper da virkelig at du nå fleiper. Hvilken ære har vi igjen hvis vi aksepterer en hvilken som helst oppførsel fra en trener fordi han oppnår resultater med enkelte av sine utøvere? Vi kan ikke finne oss i at drittsekker kan ture frem som de selv ønsker på bekostning av i dette tilfellet utøvere andre ganger ansatte i arbeidslivet. I så fall har vi i alle fall ingen ære igjen.

 2. Tull, uten og vite hva Muller har sagt, så er det helt riktig og gi han sparken hvis dette gikk på bekostning av idrettens grunnverdier! Han har jo fått noen advarsler før. Bredde foran topp. Ingen er uerstattelige uansett hvor viktig man er!

 3. Tullkjerring,

  Du veit jo ikke engang hva treneren hadde sagt.
  Og selv med Mueller som trener hadde det ikke blitt gull. ‘
  Kramer er i en klasse for seg, så det beste de kunne håpe på var sølv.

  Med midre tullkjerringa reiser til Holland og tar en Tonja Harding.

  Og unnskyld for at jeg kaller deg tullkjerring. Men siden du ikke er femininst må du vel tåle såppass da. Kanskje jeg skulle kalle deg mye verre ting. Hvor går grensen? Hva slags skjellsord skal til før du kryper til korset og innrømmer din dobbeltmoral?

  Avslutter med et sitat som passer: Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

 4. Du har helt rett, Hildegunn. Men hva kan du vente av et forbund med en kvinnelig surpomp som president? Hun er erkefeministisk, hun skjønner ikke bedre, stakkar.
  Forøvrig er det mange år siden jeg hadde noen sympati for Skøyteforbundet.

 5. Jeg blir bare helt matt av slike kommentarer. Er det mulig. Hvor mener du grensen skal gå med mobbing og trakassering. Eller mener du at man kan si hva man vil uten at det får konsekvenser. Enig med «Uening med du» – lurer på hva du finner deg i av å bli kalt eller få spørsmål om.

  Du er vel ute etter å provosere nå vel:)

 6. Hallo Hildegunn! Siden jeg ikke er så god på skjøytestatestikken, hvor mange gull har Peter hanket inn som skjøytelandslagstrener de siste årene?

 7. Åhhh….. Vea Makken, du kan få sagt det. Lurt på det samme selv jeg. Foreløpig har jeg bare HØRT at Peter Mueller har SAGT at pallen skal tapetseres, men SETT det, nei det har jeg ikke. 🙂

 8. Nå er det altså fritt frem å sparke folk uten annet enn synsing, dersom det bare er politisk korrekt nok..

  PM har kommet med en ufin bemerkning, selvfølgelig ikke helt come il faut, i tillegg er det enklelte som ikke forstår Amerikansk og Amerikansk kultur. Her er det også tydeligvis litt innblandet maktkamp og hevn også…Dette koster penger for et lite forbund, når dette kommer til rettsalen er de nødt til å tape, og det blir 3 mill pluss saksomkostninger. I tillegg kommer mye lavere interesse for skjøyter i fremtiden.

  Bedre om forbundsledelsen hadde gått.

 9. Synes det er rart at nesten ingen personligheter i Norsk idrett (et lite unntak ved Bjørg Eva Jensen) tørr å stå fram ved navn og påpeke det åpenbare. I denne saken er en fjær blitt til fem høns. Selvsagt var kommentaren til Mueller langt over streken, (hvis den er lik, eller minner om det som er kommet fram) men så lenge Mueller har beklaget til mottager, Høgli akseptert, kan jeg ikke skjønne hvorfor dette ble en sak. Paradokset er at i ytringsfrihetselskende Norge er det greit å proklamere ytringer millioner av mennesker blir dypt støtt av. Ja sågar blir slike ytringer støttet og nærmest framelsket av en samlet en meningselite. Når så en sjef kommer med en kommentar, som alle er enig om er over streken, er denne ene kommentaren nok til at han mister jobben.

  Skal en kommentar være nok til å miste en jobb, tap av millioner i inntekt og samlet sosial fordømmelse. Jeg kan knapt komme på noen enkelt kommentar som er så grov at den alene skal kunne gi deg sparken, hvis man i samtidig i etterkant har skværet opp. I tilfelle må det være en ekstrem muntlig voldelig eller seksuell trussel som pga av situasjon kan oppfattes som reel.

  Jeg blir totalt overrasket over idrettslederne som sitter på sine høye hester og prøver å framstå som etiske overdommerer med et ønske om kun å vise idretten som et glansbilde. Tror de virkelig at ikke slike ting, og langt verre foregår til en hver tid. Jeg er selv idrettsutøver og hører ting som dette daglig. Her vil jeg påpeke at jeg selvsagt ikke støtter slik oppførsel. Jeg misliker det sterkt. Man må likevel forholde seg til den virkelighet som finnes. En uttalelse som har mengder av simultane ytringer i de 1000 idrettsarenaer hver dag har her blitt overreagert på. Eller som Gnatt her påpeker. Blitt brukt som årsak til å fjerne Mueller.

  Er også enig om at når ordet seksuelltrakasering blir brukt er gjerningsmann allerede dømt. Leste her at hvis den som blir snakket til oppfatter en uttalelse som seksuelltrakasering, så er det seksulltrakasering. Tar den definisjonen til etterretning, men synes samtidig at en slik forklaring virker noe enkelt. De aller fleste kan i så fall i gitte situasjoner trampe over streken i møte med personer med egne grenser som er plassert langt strengere enn normen. I ytterste konsikvens kan dermed alle havne i samme situasjon som Mueller. Uten jobb….

  Er forresten seksuell trakasering verre enn religiøs trakasering, eller rastiskt trakasering? Eller annen form?

  Til slutt når det gjelder hva som ble sagt. Så vet tydeligvis offentligheten ikke dette nøyaktig
  enda. Det som stod i Dagbladet og VG har jo blitt avvist av Bøkko og Flugin Larsen. Man må jo stole på disse så lenge ingen har stått fram ved navn og bekreftet at det var disse ordene som ble benyttet.

 10. Mitt syn på saken:

  Her, og i en mengde andre fora, er det mange forståsegpåere som uttaler seg skråsikkert om saken. De færreste av oss var vel til stede under middagen der de famøse ordene falt, og de færreste av oss har vel vært tilstede under konkurranser, trenigsleire osv for skøytelanslaget.

  Det vi har fått vite via media, er at Muller skal ha kommet med en kommentar som Haugli oppfattet som krenkende. Dette rapporterte hun oppover i systemet, og var deretter ferdig med saken.

  Ingen av oss kjenner konteksten. Ingen av oss vet om ordene ble sagt i en fleipete tone, om det ble sagt på en ydmykende måte osv. Ingen av oss vet hvordan stemningen var da ordene falt. Likevel florerer det av skråsikre debattanter som f.eks. mener at «såpass må hun tåle», eller at «sånt kan man bare ikke akseptere». Hva de baserer uttalelsene på aner jeg ikke.

  Det har vært mye bråk rundt Muller i hele hans trenergjerning i det norske landslage. Stadige konfilkter. Vi kjenner ikke omstendighetene rundt tidligere episoder heller. Men at han er og har vært en turbulent personlighet, det vet vi.

  Skøyteforbundet har nå gått til det drastiske skritt å sparke landslagstreneren midt under OL-oppkjøringen. Jeg kan vanskelig forestille meg at de gjør noe så dramatisk uten at det er velfundert. Både sporstlige og juridiske hensyn taler i utgangspunktet imot en slik inngripen, så argumentene for å gjøre det må ha vært meget sterke.

  Jeg kan vanseklig forestille meg at ledelsen i skøyteforbundet ønsker noe annet enn at norske løpere skal forberede seg og prestere best mulig i det kommende OL. Jeg tror Haugli-episoden var den lille dråpen som fikk begeret til å renne over, og som fikk skøyteforbundet til å gå til dette alvorlige, men sannsynligvis nødvendige, skrittet.

  -Dunder

 11. NRK MÅ SPARKE OVE ERIKSEN og SKØYTEFORBUNDET MÅ IKKE BRUKE KOSS og KRISTANSEN!

  Det er bare å se litt på historikken og hvem som vil dra nytte av dette, så ser man spillet bak kulissene: Gutteklubben består av Hans Trygve Kristiansen og Johan Olav Koss – med støtte fra Ove Eriksen. Det er lite trolig at Karlstad eller Søndrål har deltatt i komplottet for å få Hans Trygve Kristiansen og Johan Olav Koss inn som nytt trenerpar.

  Kanskje Johan Kaggestad også har vært med på dette, evt bare vært uvitende “budbringer”.

  Det hele startet for mange uker siden. Ove Eriksen har i lang tid kastet dritt om Peter Mueller – bl.a. har han på NRK’s sider angitt at Mueller må få sparken om det ikke snart kommer opp flere gode løpere i tillegg til Håvard Bøkko. Ove Eriksen får fritt frem rose Kristiansen og Koss opp i skyene! Hvordan kan Ove Eriksen mene at Hans Trygve Kristiansen er en så god trener, når han ikke har fått opp en eneste toppløper de siste 12-14 årene? Hva har Koss bidratt med siden han la opp – ikke noe som helst! Han har neppe vært på en skøytesamling – med mindre TV har vært der for å intervjue han… Og det kan da ikke bare være landslagstreneren feil at det ikke kommer flere talenter! Men faktisk så kommer det nå en rekke nye talenter – basert på Mullers treningsprinsipper – og ikke noen på Kristiansens opplegg!

  Håvard Bøkko var forresten suveren da han nå sammenlignet Koss 1994 og Davis/Kramer 2009. Dette blir som å sammenligne Per Bergerud og Bjørn Einar Romøren – to helt forskjellige idretter.

  Og det er ganske flott å se at Håvard Bøkko, som er den som virkelig har fått en tøff oppgave nå, er den som er mest edruelig opp i det hele. Les også intervjuet med Håvards far Eirik Bøkko på Nettavisen. Det er ikke bare på isen at Bøkkofamilen er enestående! Idrettsledere og sportsjournalister:-Les og lær!
  La oss håpe at motgang gir styrke og at Bøkko’ene tar nye steg uansett trenere og ledere.

  Så under WC på Hamar så sier Ove Eriksen i flere intervjuer i egen kanal at Mueller må få sparken! Det samme sier så Over Eriksen i et intervju på sin egen kanal 5-10 minutter før selve pressekonferanse fra Skøyteforbundet på mandag. Mer enn merkelig oppførsel fra en NRK-reporter! At NRK kan tillate at en av sine kommentatorer kan kjøre et slikt spill som Eriksen har gjort i Muellersaken er noe som man snarlig må evaluere om er forenelig med en statseid kanal! Dersom bakspillet etterhvert fremkommer mer og mer, så må Eriksen i hvert fall få sparken!
  Og NRK lar Eriksen få fortsett med daglige utspill, får å dekke opp for sin deltagelse i det råtne spillet, og det uten at folk med motargumenter får slippe særlig til. Det siste er at Eriksen nå sier at Maren Haugli skal få ”modighetspris” osv: Patetisk! NRK må umiddelbart stoppe Eriksen, slik at skøytefolket får fred frem til etter VM i mars.

  Kanskje det uansett er på tide med at NRK finner en skøyekommentator som har et ordforråd på mer enn 60-70 ord, og som ikke ser om en løper er trøtt eller like pigg – før han ser rundetiden – om han da ikke mikser rundetidene med parkameraten…

  Da Maren Haugli sendte sin rapport til Skøyteforbundet etter hendelsen i Berlin, så ser endelig “gutteklubben” muligheter for å få Mueller sparket. Ove Eriksen var faktisk den første til å ta opp saken i media. Hvem er det har røpet saken til Eriksen? Neppe Maren Haugli og neppe Skøyeforbundet. Vel, da er det vel bare Hans Trygve Kristiansen som står igjen, for han visste det – som Maren Hauglis trener.

  Og det er på tide at Skøyeforbundet fremlegger fakta om hva som skjedde på denne sammenkomsten/middagen i Berlin. Vi vet alle at det tulles mye og sies mye mellom idrettsfolkene når man levere så tett sammen i ukesvis. Man erter hverandre og sier saker til hverandre som overhodet ikke har noe med mobbing eller trakassering å gjøre. Se hva Eva Bjørg Jensen sier – hun hadde bare ledd av dette. Etter det jeg leser så har jo Muller sagt noe til Maren Haugli i en setting hvor det var mange tilstede, og at det hele var i en fleipetone. Uansett, så skulle sikkert ikke Mueller ha sagt det han sa. Men, enhver kan gjøre feil og Mueller kommer fra et miljø og har en bakgrunn der en del kan spøkes med uten at dette er negativt. Heretter er det ikke mange nordlendinger som kan snakke rett fra leveren uten at de får sparken! Og nå blir skal det ikke bli sagt mye i noen offentlige miljøer, uten at man kan risikere å få sparken…

  Maren Haugli er trolig ganske uskyldig i det hele, og hun og broren har jo allerede meddelt at de er uenige i at Mueller skulle sparkes, på lik linje med alle andre eliteløpere!

  Kanskje noen bør sjekke om Koss og Kristiansen er blakke og trenger nye jobber. Det er sikkert det er like lett lenger å reise rundt som “ekspertkonsulenter” til 2-3,000 kr. timen – når man kun kan snakke og snakke – uten å vise til resultater – i disse finanskrisetider. Koss påstår at han har vært engasjert av det kanadiske skøyteforbundet, som motivator etc. Er det noen som har sjekket opp at dette faktisk er sant? Kan han bare slutte med dette på dagen og ta samme jobben for Norge? Det var jo beleilig at Koss var i Norge når dette skjedde, at han kunne ta på seg jobben i løpet av 2 dager!

  Å sparke Mueller nå og måten det skjer på er meget betenkelig. Mannen har brukt 6-7 år av sitt liv til å trene opp norske skøyeløpere – med en imponerende merittliste. Han har mer eller mindre arbeidet 24 timer hver dag 7 dager i uken, reist verden rundt i helg etter helg uten tanke på annet enn å bistå løperne. Så sparkes han etter en fortsatt meget tvilsom sak, og så beslutter man at han skal sparkes på dagen uten noen som helst sluttpakke. Hva slags oppførsel er dette? Direkte skamfullt!

  Nei, nå må det riktige personer i Skøyteforbundet stikke fingeren i jorden og rydde opp i dritten bak det hele. Uansett må Kristiansen og Koss ikke ha noen med løperne å gjøre.

  Jeg tror at når sannheten kommer frem, så må nåværende ledelse i Skøyteforbundet ta hatten sin å gå!

  Jarle Pedersen er sikkert det beste som kunne skje for de som skal til OL. Håper han tidsnok ser det spillet som har vært. Om bakspillet får fortsette, så blir det ikke lenge før Koss får Pedersen erstattet med Kristiansen, kanskje allerede til våren når OL og VM er over.

  Den eneste som er i nærheten av å ta medalje i EM, VM og OL er Håvard Bøkko – skapt av Mueller og Mueller-trening. Det er besynderlig at Olympiatroppen ikke ser bakspillet og at de har latt seg lure. Her må det ryddes opp og det hurtig! Tenk om sannheten fremkommer en uke før OL – da blir det bråk da!

  Er det noen som forresten vet hva Vibeke Sørensen har som bakgrunn for idrett og skøyter?
  Skulle nesten tro hun var en AP-politiker og med i samme nettverk som Berit Kjøll….

  Vel, a oss håpe at løperne og Jarle Pedersen får ro og fred til å trene og forbedrede seg til EM, OL og VM – uten innblanding av “synsere” som Koss.

 12. Hmm, mulig det er jeg som er naiv, men…

  Er det bare jeg som tror at skøyteforbundet i en OL-sesong har full fokus på å oppnå best mulige resultater?

  Er det bare jeg som tror at når skøyteforbundet går til et så alvorlig og drastisk skritt som å sparke landslagstreneren midt i en OL sesong, så er det meget tunge årsaker som ligger bak?

  -Dunder

 13. Dunder, angående din undring mht. naivitet: ja, jeg tror du er en smule naiv. 🙂

  Det du sier er jo at skøyteforbundet presterer optimalt, med tanke på etikk og moral, rett før den største utfordringen av de alle. Nemlig OL.. Er du sikker på at ikke nervøsitet, maktkamp og skittent spill kan dukke opp under slike omstendigheter?

  Jeg tenker virkeligheten ligger et sted mellom konspirasjon og naivitet.

  En ting er sikkert, noen her har flere argumenter enn andre.
  Thomas er jo bare ute etter å svartmale en som, etter min mening, har en helt grei teori. Det syns jeg blir smålig. ^^

 14. Per Persen, din tulling.

  Det finnes ingen konspirasjon.

  Peter Mueller bekreftet de ordene som falt.
  Forresten var det saa ille, at han ikke engang har hat baller til aa gjenta dem i offentlighet.

  Det har ingenting med politisk korrekthet aa gjoere. Og idiotene som skylder paa at nordmenn ikke kjenner amerikansk kultur, saa kan jeg melde at i slike saker blir som regel arbeidsgiveren saksoekt av fornaermede for beloep opp til et par aarsloenner eller mer, og den som trakasserer blir avskjediget paa graatt papir. Seksuell trakassering blir nok sett paa mys strengere i USA enn i Norge. Paa mange maater blir sexisme og rasisme akseptert mer i Norge enn i USA. Man faar heller spoerrre seg hvordan det er mulig aa bo i Norge saa lenge som PM og ikke ha peiling paa norsk kultur.

  Saa kom ikke her og komme her. Bullshit er bullshit, uansett hvor mange ord man bruker paa aa gulpe opp dritten. Du later som du er saa verdensvant men har vel neppe vaert lenger enn melkerampa, stakkars.

  En trener som gaar rundt og kaller skoytelepere for feite til aa vaere med, selv om de er Norgesmester, og slenger slibrige bemerkninger hoerer ikke hjemmme noe sted. PM’s oppfoersel faar vaere hans eget problem, og ikke skoyteforbundet’s. Hvis han var profesjonell ville han ikke ha slike adfersproblemer. Det er fort gjort aa tro at man er et overmenneske som ikke trenger aa foelge de samme reglene som resten av oss. Kanskje en pause som arbeidsleding kan faa PM til aa tenke seg om litt.

 15. Jøss. En «skandale» fra Hildegunn UTEN at noen SOSIALISTER har skylda? Er du sikker på at den langhåra hippien av en skøytetrener ikke er sosialist da HildeGunn?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.