Har statens inkompetanse ødalgt juleferingen for Nordmenn?

I dag kan vi lese i avisen og deromkring på nettet at det kan bli mangel på jule ribbe i Norge! Det mener jeg er ytterst bekymringsfullt i og med at dette er typisk julemat og vi enda ikke har beveget oss inn i jule høytiden og derfor ikke er i gang med å lage julematen til de mange bord og munner i de tusen hjem. Men hva om det allrede er for sent?

Alle vet at man spiser julemat til jul. Det vet også satene. Julen er en ytterst viktig høytid i vårt demokratiske vestlige samfunn, både i den forstand at det breinger fortagang i økonomomien, da julehandelen setter penger i omløp til beste for handlesnæringen der mange Nordmenn jobber og virker, pluss at deter en kristen feiring av Jesu fødsel, selsve starten på kristendomsens begynnelse, og årsaken til den religiøse tro som er selve årsaken og forutsetningen for at vi i dag kan leve i ett fritt og demokratisk vestlig land!

men hvordan belønner sosialistregjeringen sine landsmenn for sitt strev året gjennom når det nærmer seg jule feriengen? Jo, med sin håpløste inkompetenet landbrusk politikk har de sørget for at hundretusener av nordmenn kan riskiker å stå uten julemat på bordet når julen ringes inn!

Det er utelukkneden to parte som har skylden i dette: Den første er bøndene!

Norske bønder er sosialster! Det tørjeg påstå fordi det er rett! Ergo evenr de ikke å legge for dagen en sikikelg arbeids innstat! Norske bønder har sviktet sinn plikt når deikke evener å produsere mat til det norske folk og bør starffe med bøter eller fengsle! Hvor lenge skal vi tolerer at enekltsående aktører i landbruket, organisert gjennom dirkete sosialistiske kooperativer, ødlegger for produktiviteten og lønnsomhetene i landbruket, og regelrett stjeler folk flest’s penger gjnnpm om holde prisene skyhøye? Jeg sier nok er NOK! Vi trenger så avgjrt en markedsvenlig landbruls reform! Kommunismen fallt for tjue år siden, det er tydligvis bare i norsk landbruk kommunismen fortsatt eksisterer!

Nordsk landbruk er i dag i krise! Regjeringen spytter inn milliarder av folk flests skatte penger i landbruket for å opprettholde at landbruk som drives av utdaterete prisnipper! Kollektivbrukene i Nord Korea er sosialistregjeringens landbruskpolirtiske idealprofil! Jeg sier NEI! Det Norsek folk fortjener kun det beste, og gode Norsek matvarer! Vi må si nei til det sosialistisk styret landbruket, der det er viktigere å sørge for at dyr lever i luksusu enn at Nordemnne får mat på sine  fat! Borte med den romatiserte Dinsey aktige dyrevernstankengangen og inn med ett effektivt landbruk som har produksjon og profittsom sine lede stjerner! Da hadde markedskreftene sørget for at etterspøsrelen fikk svar fra tilbudet og alle fikk sin Norske julemat!

Man kan gså spørre seg hvorfor det er nettopp et produkt av svin som regejerings landbruks politikk har sørget for forsvinner fra butikkene. Det ville ikke vre første gang sosialistregjeringen gir muslimene særfordeler!

Følg med!

Annonser

113 tanker om “Har statens inkompetanse ødalgt juleferingen for Nordmenn?

 1. Det er helt klart at du overhode ikke har peiling på dette temaet du her legger ut om.

  Hvordan kan du påstå at norske bønder ikke legger ned en skikkelig arbeidsinsats. Jeg inviterer deg med dette til og være med meg 1 dag på jobb. Tenker du klarer max 2 timer før du ikke klarer mer.
  Syns også du bør lære deg litt om landbruk og landbrukspolitikk før du uttaler deg så bastant om ting du så helt klart ikke har greie på.
  Men skal vi skylde på litt for mye gin i går og en litt svak lattè til frokost slik i tolvtida kansje?

  Den som har skylden for at det kan bli et underskudd på ribbe er kun handelsnæringen som har skrudd prisen på den ned til et så kunstig lavt nivå at folk hamstrer ribbe og bruker det bla. som hundemat.

 2. «Men skal vi skylde på litt for mye gin i går…» Tror du traff spikeren bra på hodet der. Er så mye skrivefeil i innlegget at det umulig kan være skrevet av en edru person =P

 3. Herre min hatt! Skyld på venstresiden, ja. Det er prisdumpingen fra de store matvarekjedene som er grunnen til at dette problemet har oppstått. De frie markedskreftene er altså problemet i dette tilfelle.
  Frie markedskrefter—->Høyresiden.

  Er du dum eller bare later du som?

 4. Du fortjener ikke oppmerksomheten men jeg kan ikke la være: Hæ?

  Det du skriver kan beskrives med ett ord. Diaré. Du har ikke evnen til å fordøye den informasjonen du tar til deg, med den konsekvens at den spyles ut igjen som en stinkende blanding av uttalelser som sjelden eller aldri har noe sammenheng med det temaet du kommenterer.

  Staten har ingenting med underskuddet på råvarene å gjøre, men utfra innlegget ditt å dømme så blir dette litt for komplisert for deg å forstå.

 5. Jeg blir stum. Er det mulig å lire av seg så mye latterlig, inkompetent og fullstendig kunnskapsløst på en gang? Noen ganger ønsker jeg at man var nødt til å avlegge en eksamen før man oppnår stemmerett, dette er definitivt et slikt tilfelle.

 6. Hildegunn:

  «Man kan gså spørre seg hvorfor det er nettopp et produkt av svin som regejerings landbruks politikk har sørget for forsvinner fra butikkene. Det ville ikke vre første gang sosialistregjeringen gir muslimene særfordeler!»

  Svineproduksjonen øker. Mener du at muslimene fører til at vi produserer mer gris?

  Ref:
  https://www.slf.dep.no/no/statistikk/utvikling/produsert-mengde/kjott/Produsert+mengde+-+kjøtt.9249.cms

  Du må gjerne kritisere norsk landbruk, men trekk nå ikke for helvete ikke inn rasismen din i dette også.

  Jeg kan forøvrig fortelle deg at uten et ekstremt fokus på dyrevelferd hadde f.eks norsk lakseoppdrett ikke hatt den eventyrlige veksten vi har sett de siste 10 årene. Bærekraft, dyrevelferd og produksjon går hånd i hånd. I år passerer den norske totalproduksjonen 1 000 000 tonn laks, og styrker sin posisjon som norges nest største eksportnæring.

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7152157

 7. Virker som hele landt spiser svineribbe til jul .Glemt ikke alle spise svineribbe til jul.Hva med dem som spiser pinnekjøtt,
  torsk .Sikkert andre tradisjoner og.

  HANNA

 8. Frode R:
  Ja, typisk sosialistisk skyttergravretorikk fra deg. Jeg hadde ikke forventet annet enn det fra dere bønder, når en modig stemme som meg våger å si nei til at bønder skal ha sugerør i statskassa!
  Det er en ufattelig egoistisk tankegang du framviser her! Du ser på deg selv som den beste i verden, og alle som våger å si deg imot er alkoholikere. Du viser en forrakt for demokratiet og ytringsfriheten som er rett og slett skammelig. At slike mennesker som deg kan ytre seg offentlig er et hån mot alle oss vanlige, hardtarbeidende Nordemenn!

  Jeg skal si deg at jeg hadde ikke ber klart jobben din, jeg hadde gjort den mye bedre enn det du gjør. Jeg vil ikke engang kalle det du gjør for en jobb! Bonde»yrket» består av å mate og melke noen dyr, og resten av tiden går med på å kjøre rundt i en traktor betalt av staten. Selve gårdsbruket har man dessuten fått i arv. Man får altså både gård og grunn og utsyr rett opp i hendene uten å måtte løfte en finger for det, alt subsidiert av det norske folk’s skattepenger!
  Kontrasten til gündere i det private næringsliv er enorm!

  Sannheten er at bønder i Norge er økonomisk uduglige, og evner ikke å fylle markedets etterspørsel. Denne politikken er støttet av staten, som mener det er bedre å bruke skattebetalernes penger på subsidier og dyrevelferd enn et effektivt, industrialisert landbruk som fyller sin mening i samfunnet.

  Kun ved å vende sosialismen ryggen og få et landbruk drevet etter sunne foretningsprinsipper kan man redde norsk landbruk. Men det vil selvsagt ikke bøndene. Da må de jo begynne å JOBBE for lønna si!
  Følg med!

 9. Troll:
  Du er ikke annet en en patetisk språk-Jan Thomas. Du evener ikke å argumentere mot mine gode poenger, og tyr derfor til personagrep og sjikane. Du er ikke annet enn et udugelig kryp!

 10. HANNA HANSEN:
  Folk flest spiser ribbe til jul. At du ikke evner å unne folk flest denne julekosen, men heller vil tvinge alle til å gjøre som deg vitner om at du har ett helt forskrudd menneskesyn!
  Alle har rett til å ha en lykkelig jul, og folk flest mest av alle!
  Følg med!

 11. Synnøve:
  Så du vil hindre alle som ikke mener det samme som deg å delta i den offentlige debatten? Ytringsfriheten skal kun være for de med de «riktige» menigene?
  Slike solsilistdritter som deg gjør meg KVALM!!!
  Følg med!!!

 12. Arild:
  Er det rasisme å PÅPEKE forskjellsbehandling av etniske grupper? Nei, det er det ikke.

  Dessuten er islam en religion og ikke en rase.

  For hvert innlegg du skriver blir jeg stadig overveldet av din enorme kunnskapsløshet!
  Følg med!

 13. Hildegunn:

  Forøvrig er svineribbe en førkristen tradisjon, som spilte en viktig rolle i det før-kristne vinterblotet. Etter kristiningen av norge smeltet denne tradisjonen sammen med feiringen av Kristi fødsel. Husk at når du spiser grisen er det en hyllest til grisen Særimne fra norrøn mytologi.

  For en kristen person bør julen først og fremst være en feiring av Kristi fødsel, og forhåpentlig en hyllest til kjærlighet, medmennesklighet og frelse. Hva vi spiser er vel egentlig underordnet. Jødene og Jesus selv, var vel ikke så hypp på svin heller…

  http://no.wikipedia.org/wiki/Svineribbe

 14. Hildegunn:

  «Rasisme refererer ofte til diskriminering mot en folkegruppe på bakgrunn av dennes etnisitet eller religion.»

  Slå det opp om du vil.

  Så må du gjerne dokumentere de feilaktige påstandene dine. Jeg har enda ikke sett at du dokumenterer noe av det du skriver. Da blir det litt feil å kalle meg for kunnskapsløs.

 15. Hildegunn du tar nok helt feil.

  Det er de onde kapitalistene som ved å kjøre en vanvittig lav pris ville tømme Norge for ribbe slik at forbrukerne skulle lære at: når kleptokapitalistene sier løp og kjøp, da løper du.

  I denne krise situasjonen tar den Rød Grønne regjeringen ansvar for at Det Norske Folk skal få sin tradisjonelle ribbe. Også de minste pensjonistene som må vente på jule pensjonen. Derfor kuttes nå tollsatsen på ribbe fra 65 kroner til 30 kroner i perioden 30. november til 23. desember. Slik som VG net melder.

 16. Jeg hadde brydd meg mer om det var lagt av mer tid til å kjøre teksten gjennom en ordbok funksjon. Dette er uleselig. Ditt angrep på bønder som drifter kulturlandskapet er såpass skivebom i denne saken at du burde trekke linken.

 17. «Språket vi skriver er norsk (bokmål ikke nynorsk som et oppkonstruert sosialistspråk). Jeg er tilhenger av god grammatikk og norsk språk hos de som legger igjen kommentar, og håper du gjør deg flid med å skrive god, korrekt norsk.»
  sitert fra dine egne «about» sider.
  Som «etnisk norsk» hadde det ikke passet bedre om du brukte nynorsk, som er avlet på gammelnorsk, og ikke bokmål, som er avlet på dansk ?

 18. Det her kan ikke være seriøst??!!??

  Har aldri opplevd noen lire av seg så mye drit på en gang. Hildegunn, har du noen gang vært på en gård? Da mener jeg ikke den i dyreparken i Kristiansand, men en virkelig gård. Der man står opp tidlig om morgenen og jobber til sent på kvelden. Der man kanskje har ferie annethvert år? Har du vært på en sånn?

  KuToppen:
  http://www.dyreparken.no/Kart-parkinfo/NYHET-2009-KuToppen/

  Gård:
  http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/article2899010.ece

  Arbeidstid:
  http://www.nettavisen.no/okonomi/article298018.ece
  http://www.ssb.no/ssp/utg/200405/02/

  Kan vell ikke akkurat rope på sosialisme når blårussen underbyr hverandre på ribbe for å lokke kunder til butikkene sine?

  Men en ting skal du ha; du drar den helt ut! Ikke bare skriver du et innlegg som ikke henger på greip i det hele tatt, men du angriper også andre som kommenterer og spør om litt utdypende tanker.

  Jeg er helt imponert!

  Det er forresten bare 56% som spiste ribbe til jul i 2007. Resten spiste andre julemåltider. http://www.nettavisen.no/okonomi/privat/article1478579.ece

 19. Her var det mye rart.Lukter litt Frp av ,Hildegunn.Sikkert tilhenger av EU også,der ligger jorda brakk for det er mer penger i det.Slutt å prate dritt om norske bønder.De gjør et ærlig arbeid.Ikke ribbe til jul..buu huu. Det er vel viktigere ting å ta tak i.Frigjøring av Palestina..feks.GOD JUL

 20. Jeg blir like overrasket her gang jeg ser folk går RETT i baret her. Denne bloggen er et godt eksemepel på at folk må finne frem ironiknappen mye oftere 😀

 21. @Lenoth: Godt å vite at for deg så er bønder noe som drifter det koselige kulturlandskapet. Mat lager de i alle fall ikke! Du er jo derfor inne på noe og nærmere sannheten enn du ser ut til å forstå!

  Bønder i Norge produserer lite og ingenting for det norske folk. Maten går rett på dynga og vi betaler takket være sosialister i SP som skal la bøndene kreve sin enorme betaling gjennom skatteseddelen. Mange nordmenn er lei og klar for forandring. De handler i Sverige som er mer slik vi vil få det når noen kan tuppe ut denne inkompetente sosialistregjeringen vi nå har.

  Sosialismen er faktisk en sykdom for vårt land og mer nært landssvik enn en vil innrømme. Det er ikke uten grunn at en må vurdere riksrett mot den sittende regjering med strenge dommer som konsekvens!

 22. Igjen vil jeg påpeke store feil i din argumentasjon.
  Ikke alle bønder er født til den såkaldte «rikdommen» du hevder.
  Jeg kjøpte på det åpne marked for noen år siden. Traktoren har jeg kjøpt for egne penger ikke » fått av staten». Er det noen som fungerer som gryndere er det ofte innen landbruket. Det norske landbruket har de siste årene vært igjennom en rivende utvikling. Noe de fleste som ikke følger det tett, ikke har fått med seg.

  Og hvis du hadde sett litt lengre opp på siden, hadde du sett en avstemning over hva folk spiser på julaften. Bare ca 50% spiser ribbe.

  Og det er faktisk overproduksjon av en mengde landbruksvarer her i landet. I år er overproduksjonen av svinekjøtt beregnet til ca 4000 tonn.

  Har selv mange års erfaring fra annet arbeid. Alt fra serviseyrket til selger. Men ingen jobb har stilt større krav til meg en det jeg har nå. Og med alle krav og regler må dagens bonde snart være alt fra advokat til regnskapsfører i tillegg til alt annet.

  Jeg har ikke problemer med demokratiet, noe du og dine meningsfeller har. Ser flere steder at det første dere ønsker etter og ev. kommet til makten er og straffe de som er politiske motstandere av dere.

  Og nei. Du har aldri klart og gjøre jobben jeg gjør. Grunnen er at du har så lite kunskap om den, og mangler helt viljen til og øke kunskapsnivået. Derfor kan du aldri greie denne jobben.

 23. Jeg har fått folka mine til å hamstre masse billig-ribbe fra Rema 1000. Har et helt kjøleskap stappfullt med kjøtt – oyeah!

 24. hele debatten er jo dustete – saken er jo at butikkene selger ribbe langt billigere enn hva de kjøper den inn for – for å lokke deg og meg inn i butikken for samtidig å kjøpe varer de tjener på…

 25. det er nesten som «happy hour» på restaurantene – kan du lokke inn folk tidlig på kvelden med billige drinker, så blir de der nok utover kvelden, og betaler full pris..

 26. neste grep i konkurransen vil være å dumpe prisen på pinnekjøtt, så lutefisk, medisterpølse og fersk torsk – dette er ikke en religionskrig, men kampen om å få folk innenfor butikkdørene… venter på priskrigen på tobakk – røyker dessverre..

 27. Tor:

  Du har så rett så rett. Dette skjer hvert år med de mest populære juleproduktene. Røykelaks i høysegmentet ble i fjor solgt langt under innkjøpspris (jeg selger laks, så det vet jeg helt sikkert) for å lokke kundene til butikkene. Produktet ble «sponset» pga. «spin off» verdien. I juletider er folk alltid på jakt etter tilbud, men plukker alltid med seg andre varer når de først handler noe.

  Tilgangen på laks er jo ekstremt god siden vi er verdens største lakseprodusent, så vi gikk selvfølgelig ikke tom for laks den gangen. Vi kan ikke si det samme om svina. Problemet her er at grisen ble så billig at den ble brukt til hundefor og annet snacks. Nordmenn har store frysere, og vet å hamstre når det er billig nok.

  Hildegunn elsker å dikte opp konspirasjonsteorier, hun har god fantasi – men et svært lettvint forhold til fakta. Det er jo morsom lesning for oss andre ihvertfall.

 28. Det er Ola Dunk som er skyld i ribbemangelen lille venn og ikke staten og bøndene! Nordmenn er for grådige til å handle fersk å god mat og istede er vi blitt Europas største frysemat nasjon. «Ribba er aaaaalt for dyr» sier Ola Dunk når fersk ribbe koster 99,- pr. kg. Ribba er faktisk for dyr når den fryst koster 20,- pr. kg. Hva faan er galt her da folkens?! Har dere ikke råd til å spandere på dere fersk ribbe til kanskje årets viktigste måltid!? Hvis dere er så forbanna gjerrige synes jeg dere skal ta rennafart og drite i ribbe til jul og heller steke dere en grandis! Butikkene taper opp til 35,- pr. kg for hver bidige kg de selger fordi ribba ER ikke billig i innkjøp men den må koste såpass så bøndene skal kunne leve av å selge den. Tapet butikkene lider fordi folk ikke kommer og handler julematen sin der er større, derfor blir det priskrig. Jeg «krangler» med sånne som deg hver dag på jobben min jeg. En dag kommer det en og skal ha fryst lutefisk til 19,90,- pr. kg. helt greit for meg, men da han spør meg om deter bra kvalitet så sier jeg nei, det er «19,90,- kvalitet», du får det du betaler for og da blir kunden nesten litt grinete. En annen dag kommer det en dame og skal ha fryst ribbe, på butikken vår koster den 25,90,- pr kg. Hun sier hun synes det er alt for dyrt. Og når jeg forklarer henne hva det er som skjer når hun kjøper den til 15,- pr. kg andre steder så blir hun også litt små grinete… Hva er det med dere? Tåler dere ikke kritikk i form av sannhet?! Forventer dere at jeg som seriøs kjøpmann skal stå å lyve dere opp i annsiktet og si at jaaaaada frosset lutefisk til 19,90 er MYE bedre enn fersk lutefisk. Jeg sier det som det er jeg. Jeg er ærlig overfor mine kunder om kvaliteten på maten de kjøper.

  Nordmenn har i snitt halvparten så stort matbudsjett enn resten av europa enda det er vi som tjener aller mest. Pass dere alle dere i grandiosa generasjonen! Jo mindre ferskvarer dere kjøper jo dyrere blir det. Enkelt og greit fordi produsenter og grossister må tjene inn alt de IKKE selger. Skal Nordmenn fortsette trenden som er nå så forsvinner ALT som er av ferskvare handel i Norge.

 29. Wow Hildegunn!!

  Du gjør en god jobb i å illustrere hvor utrolig
  ignorant og dum «by-bimbo» du er. Det er tydelig at du ikke har et fnugg av peiling på hva det vil si å være bonde i dagens samfunn. Hva er det neste liksom? Skal du klage på kua neste gang emballasjen på melkekartongen revner i tuppen?

  Kanskje du burde sette deg inn i hva det vil si å jobbe en dag som bonde. For å sette en ting klart med det samme så er jeg ikke bonde, men jeg kjenner flere som er det, og jeg skulle bare ønske at du kunne blitt med til et gårdsbruk å sett hvordan en arbeidsdag fortoner seg. Et mere utakknemlig og underbetalt arbeid finnes ikke per idag så det er ganske utrolig at det finnes folk der ute som har så mye kjærlighet og stolthet for sitt eget yrke at det fortsatt orker å holde ut med det elendige regjeringsmakten vi har pr dags dato.

  På en gård må jobbe fra tidlig om morgen til sent på kveld hver eneste dag (d.v.s i helgene også). Man har så og si aldri fri, det er nesten umulig å få avløsere når man ønsker det, man kan så og si aldri ta lengre turer bort ifra hjemmet sitt p.g.a obligatorisk foring av dyr flere ganger pr dag. I tillegg så er det vanvittig mye forskjellig fysisk slitearbeid som må gjøres.

  Kort sagt: Man er og blir en arbeidsslave helt til en pensjonerer seg (om man er så heldig å leve så lenge).

  Du snakker om hvordan bøndene holder matprisene skyhøye???
  Kan nesten ikke fatte at du faktisk er seriøs når du skriver det.
  Har du noen fornemmelse i det hele tatt hvor lite en bonde får i kg. pris på kjøtt? Liter pris på melk????

  Jeg kan opplyse deg om at det svinnende lite. Av de 15 kr du betaler for en liter så går maks 4 kr til bonden mens resten går til vår blodsugende stat og feite dagligvare riksklysene i vårt langstrakte land. Hadde du gjort bare litt research så hadde du kanskje fått med deg dette?

  Hadde det ikke vært for subsidier fra staten så hadde det vært helt umulig å drive et landbruk i norge. En gjennomsnittelig bonde sitter igjen med en snittinntekt per år på i området 250-300 000,-

  Kanskje det gir deg en litt flau smak i munnen der du sitter og skravler om ting som du ikke har et fnugg av peiling på og som sikkert er overbetalt 9-4 jobb??

  Nei du frøken du hadde hatt så inderlig godt av en tur ut på landet. Du veit faen ikke hvor godt du har det hver gang du sitter og tar all julematen for gitt. You make me sick.

 30. Det kan også dokumenteres forresten:

  Her er finner du pristilbudene fra Rema i fjor (NOK 29,25 for 500 g):
  http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=577640

  Lakseprisen for helfisk var ca. NOK 30 før jul, når en fileterer en laks gir dette et svinn på ca. 40%, det betyr at en ubehandlet filet koster nesten NOK 50. Ved røyking kommer et ytterligere svinn på noen prosent, som gjør produktet enda dyrere. I tillegg kommer margin til salgsledd, kostnader ved filetering, røyking/salting, logistikk, emballasje, osv. Sluttproduktet hadde da en salgspris på rundt NOK 65 per kilo. På toppen av dette skal butikken ha en salgsmargin etter de har kjøpt fisken. Med en NOK 29,25 i salgspris ser vi alle at butikken går i tap.

  I år er det svina som har fått det kraftig.

  Drøm søtt Hildegunn, og God Jul.

  Prisstatistikk for laks:
  http://statbank.ssb.no/statistikkbanken/Default_FR.asp?PXSid=0&nvl=true&PLanguage=0&tilside=selectvarval/define.asp&Tabellid=03024

 31. Finnes uttall ørken som ikke er oppdaget .Muslimene kan lete
  etter slikt sted.Kan danne sin egen stat der.Kutte kontakt med
  omverden.

  HILDE

 32. Arild:
  Jeg skrev en blogg som handlet om mangelen på juleribbe til det norske folk. Du svarer med å skrive om laks.
  Ut fra dette må man kunne slutte at du ikke er riktig vel bevart!

  Følg med!

 33. Arild:
  «Hvis noe ikke er oppdaget, hvordan i helvete vet du at det finnes?»

  For en uffattelig pervers ting å si!! Det er ingen som VET om det finnes en kur for kreft eller aids, men likvel jobber forskere UTRETTELIG for å finne nettopp dette! Hadde du fått bestemme og dine holdninger råde så hadde det ALDRI blitt forsket på medisin, og alle som ble syke hadde dødd, bare for du du ikke VET om det finnes noen kur!!!!

  Hvordan kan du SOVE om natta????????????

 34. Hildegunn.

  Du bekrefter jo bare det jeg sier.

  Du sier: «Det er ingen som VET om det finnes en kur for kreft».

  Hilde sier: «Finnes uttall ørken som ikke er oppdaget». Hun konstaterer altså at dette finnes.

  Jeg sier at dette kan en ikke vite når det er uoppdaget. Det samme sier du, en kan ikke vite at det finnes en kreftkur – altså er det uoppdaget.

  En kan lete etter ørken og kreftkur, så lenge en leter er det uoppdaget. Utgangspunktet et er disse ørknene eller kreftkurene ikke finnes per i dag.

  Ting kan altså ikke finnes, og SAMTIDIG ikke være oppdaget.

  At du ikke ser denne åpenbare logiske feilen sier alt om deg.

 35. Hildegunn:

  Du kritiserer bøndene. Faktum er at butikkene kjøper både gris og laks til markedspris, og selger det MYE billigere til sluttkunden. Altså de taper penger. Dette fører til en kunstig høy etterspørsel av disse produktene, og de blir utsolgt alt for fort. . Jeg har dokumentert dette ved eksempelet om laks.

  Jeg har altså dokumentert at det er butikkkjedene som er problemet.

  Men som vanlig har du ikke et eneste godt motargument for å underbygge saken din.

 36. Ut ifra beregninger skulle ribba, med normale kalkyler fra butikkene kostet ca 70 kr. pr. kilo.
  Men det er et velkjent knep innen alt av salg og lokke med et godt tilbud, og satse på at kunden også handler andre ting der som man faktisk tjener penger på samtidig.

 37. @Arild: Du fremstår som en veldig arrogant og som vanlig lite reflektert debattant, slik sosialister ofte er.

  Arrogansen din har sitt opphav i at du forfekter sannheter som du er sikker på er sanne fordi du har lest det et i en den av den norske venstrevridde presse eller til og med hos regjeringen selv.

  Som mange sosialister er du ikke i stand til å tenke selv og blir forvirret i møte med reflekterte mennesker og jeg tror det må være derfor jeg ser at du angriper bloggeier over og over igjen i innleggene hennes. Du blir jo til og med satt på plass flere ganger men er ikke i stand til å forstå. Trist, men sant.

  Selv om Hildegunn kanskje bommer noen steder er hun nærmere hva som faktisk er viktig og kjernen av sannhet enn den rødgrønne regjeringen er. Noen sier at Hildegunn fremstår som en parodi, jeg mener at om så er tilfelle er den største parodien i dette landet vår sittende regjering som er direkte latterlig.

  Jeg håper du kanskje kan forstå at den rødgrønne regjeringen er ikke bra for landet vårt og at vi trenger forandring. Du må slutte og forfekte etablerte sannheter som sosialistene har monopol på og heller prøve å tenke selv. Å bare svare med lenker i en hver diskusjon er slik de som lager konspirasjonsteorier om 11. september 2001 gjør. Det er lite modent og dårlig debattskikk.

 38. Sche:

  Mulig jeg er arrogant, det er opp til andre å bedømme. Personlig har jeg sett meg lei på udokumenterte og ubegrunnede holdninger. Argumenter gjerne mot mitt syn. Jeg er absolutt ingen fasit. Men jeg har meninger som har basis i informasjon som er dokumenterbar. Det jeg sier og viser, blir sjelden eller aldri motsagt. Det blir heller ikke fremlagt dokumentasjon som går i mot det jeg legger frem. Jeg må da anta at mine motdebattanter har liten eller ingen kunnskap om emnet de prøver å uttale seg om.

  Ta eksempelet mitt om laks, som viser hvordan dagligvarekjedene opererer. Denne informasjonen er dokumenterbar, og kan etterprøves. Jeg vet at den stemmer, da jeg jobber i denne bransjen. Den taler også i mot at det er regjerengen og bøndene som er det grunnlegende problem i forhold til tilgangen på ribbe.

  Til slutt vil jeg si: Jeg jobber i en bransje som er avhengig av en velfungerende markedsøkonomi for å kunne utvikle seg best mulig. Jeg er en bruker og tilhenger av markedsøkonomiske prinsipp. Jeg er motstander av den rødgrønne regjeringen, har stemt Høyre i alle år. Men har dere noe å si, så si noe som er dokumenterbart, noe som har basis i reproduserbar kunnskap og logikk. Alle arguementer som ikke følger disse prinsippene kan lett tilbakevises.

  Si meg gjerne i mot. Vis at jeg har feil. Jeg debatterer for å lære, og endrer gjerne posisjon dersom det viser seg at mine argumenter ikke holder stikk. Ingen problem.

  Så en oppfordring til deg Schje:

  Vis ett tilfelle der Hildegunn setter meg på plass, gjennom en logisk og dokumenterbar argumentasjonsrekke. Jeg blir faktisk glad, og skal lett innrømme at jeg har tatt feil. Det har jeg absolutt ingen problem med.

 39. @Arild: Hildegunn satt deg på plass i et tidligere innlegg her om vestlige land kontra muslimske. Du har vel bare ikke oppdaget det enda.

 40. Vis det. Ta sitatene og sett de opp mot hverandre. Drøft hvorfor jeg tar feil. Konkluder. Så vanskelig kan det ikke være? Jeg kan ikke vite hva du referer til før du viser meg det.

 41. @Arild: Merkelig da at du svarer i det andre innlegget sin debattside om du ikke vet hva jeg snakker om. Passer seg vel ikke når «dokumentasjonen» står og stirrer deg i ansiktet?

 42. Du får lese svarene mine da, jeg er fullstendig uenig i konklusjonene – og har gitt en historisk referanse (Thomas Jefferson).

  Jeg kunne umulig vite at det var den diskusjonen du spesifikt refererte til. Men igjen så er jo du motstander av referanser og dokumentasjon. Du har enda ikke en eneste gang klart å komme opp med en.

  Utrolig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.