Norge bør vurdere militær reaksjon mot Kongo!

Det kommer frem sjokkerende opplysninger fra rettsaken i kongo for tiden! Den Norske stat kreves for ufattelige pengebeløp, og pålegges skyld som en part i det som skjedde. Det er jo en skandale. Den Norske stat må regarere! Men kjenner vi sosialistregjeringen rett så er den helt ute av stand til å svare for seg!

Sosialistene bærer all skyld for den nåvernde situasjonen. Gjennom å stadig legge seg på rygg og nekte å stille krav til personer fra den tredje verden tror nå Kongo at de kan kreve penger fra Norge! Hvorfor ikke, her til lands har da alle utlendinger sugerør i statskassa! Som man høster sår man!

3038 millioner kroner krever de, da de mener at de tiltaltes bakgrunn i Kongens Garde er bevis for at de er norske soldater! Disse menneskene mangler totalt innsikt i norske forhold! Garden er ingen militær avdeling, men en styrke for dans og musikk og gutter og jenter med fjær i hatten! Altså ett typisk eksempel på sosialistenes militærpolitikk!

Det norske forsvar er ødelagt! Om vi hadde hatt ansvarlige politikere så hadde man ikke sett Norge blitt herset med på denne måten! Da hadde afrikanerne visst at slike påstander ville fått konekvenser!

Og konskvenser bør det få! De norske, etter all sannsynlighet uskyldige misstenkete, burde vært hentet ut med makt for lenge siden. Men sosialistene nekter selvsagt slikt. Afrika er og har alltid vært den hvite manns byrde, noe denne saken beviser! Afrikansk rettsytem er en vits, fyllt av inkompetanse og gestikulering!

Kongo har nå til og med fornærmet Kongen. Jeg mener vi ikke kan tolerere mer! Vi må sette hardt mot hardt, hente ut de tilltalte og vise Kongo hvem som er den sterke part i konflikten! Norske bombefly mot bananer og steinkastere, det hadde visst dem! Men selvsagt er en slik rettferdig reaksjon noe man aldri vil se fra sosialistisk side!

Annonser

144 tanker om “Norge bør vurdere militær reaksjon mot Kongo!

 1. Hildegunn! Jeg har ikke kost meg sånn på så lenge jeg kan huske. Du er uten tvil det morsomste mennesket i Norge akkurat nå. Kanskje noensinne.

  Takk!

 2. Mye rare skriverier her ja…. ingen grunn til å senke seg selv ned på Kongolesisk nivå…. og det er nemlig det man gjør ved å kalle dem aper, amøber osv. Dette kravet/vitsen faller jo på sin egen urimelighet. Har Norge bedt om hjelp fra utlandet? Noen som vet?

 3. Herrejemini, dette er noe av det dummeste jeg noensinne har lest. Forbløffende at forfatteren i det hele tatt er oppegående nok til å blogge, spør du meg. Militær aksjon i Kongo? Handlingslammet «sosialist» – regjering? Hallo??? Her var det jammen godt med ekko, gitt! Det er typisk at mennesker av «Hildegunn’s» støpning og med tilsvarende mengder forvridd tankegods flokker seg rundt FRP som spyfluer på en kuruke. FRP har fortsatt en lang vei å gå før de får ristet av seg dette slagget, det er sikkert.

 4. Fakta er at vi som nordmenn ikke liker å e andre vli urettferdig behandlet, skyldig eller ikke… hence… alt engasjementet; som i og for seg er bra; bare synd noen ikke klarer å argumentere for seg uten å slenge dritt og være usaklig… mye som i rettsaken i kongo;)

 5. Kjell: skullle ikke for undre meg!!!!11!!11!!!! bare idioter prøv å presse penger fra NORGE m terror og kidnapping på denne måten!!!!!

  Vi må sette hardt mot hardt!!!!11!!! kast ut afrikanere i Norge og send inn styrker og redde dem ut!!!!

 6. Deportere Kongolesere som bor i Norge?
  Stoppe U-hjelp?
  Sende spesialstyrker til Kongo?

  Hva er det dere driver med? er dere gått fra vettet? Er dere spik spenna gærne? Har det rabla for dere? Skjønner dere ingenting av norsk og internasjonal politikk? Skjønner dere ikke at dere fremstår mindre intelligente enn det dere påstår at disse «apekattene», som dere kaller dem, er?

  Virkeligheten:
  -Det er ikke falt noen dom i saken, bare reist krav. De trer ikke i kraft før domstolen eventuelt gir medhold. Som de sikkert gjør, men det er en annen sak. Norge trenger ikke å anerkjenne disse kravene.
  -Norge har allerede benektet befatning med de tiltalte.
  -Først når en dom har falt, vil det være aktuelt for Norge å uttale seg ytterligere, eventuelt for å få flyttet saken til en annen domstol via en anke.
  -Norge kommer ikke til å utbetale penger.
  -De tiltalte har, mot anbefalinger fra Norge, reist inn i et krigsherjet land, de har tatt med seg våpen, og de har etter sigende operert med falsk identitet. Det er ingen grunn til å gjøre noe som helst for å redde disse menneskene på nåværende tidspunkt, selvom forholdene der nede er tøffe. Dette visste de da de dro ned.

  Mine favorittsitater:
  «Hvorfor ikke, her til lands har da alle utlendinger sugerør i statskassa! Som man høster sår man!»

  «Afrika er og har alltid vært den hvite manns byrde, noe denne saken beviser!»

  «Norske bombefly mot bananer og steinkastere, det hadde visst dem!»

  «De prøver å pule oss i ræva, og den norske stat sitter klar med glidekremen…»

  «Tenk hvis Norge skulle krevd penger for alle meneskene som blir drept av innvandrer. Da hadde vi hatt en god del ekstra penger.»

  «Forsvarets Spesial Krigere»

  «UD har utspilt sin rolle»

  «Vi snakker om en operasjon som ikke burde ta mer enn et par nattetimer å gjennomføre.»

  «Kong Mongo i fra Kongo var den som sa he he Bare nå ikke de norske jonalistene blir aristert for spionasje også,, Da kan det bli Dyrt»

  Jeg orker ikke mer, jeg har vondt i magen…

 7. Anonym: Likte ideen om å gjøre noe privat. Staten norge kommer jo tydeligvis ikke til å gjøre en dritt? Må da finnes nok eks-yrkesmillitære i dette landet med vilje og penger til at det går an å mounte en styrke ned dit for å hente ut disse menneskene?

 8. dette virker mer som et iscenesatt realityshow for å få opp lesertallet. Rett og slett fantastisk at en «stat» kan komme med slike krav. Det viser jo bare at de ikke har kommet særlig videre siden hjulet ble oppfunnet.

 9. Bare én ting til, lover å ikke lage en wall of text til:
  Tror noen av dere som mener at vi bør «mounte en styrke å bare inn og ut piu piu på et par nattetimer fordi den lamme sosialistiske regjeringa ikke tar saken i egne hender», at dersom det faktisk var slik at de sendte noen ned, AT DERE KOM TIL Å FÅ VITE OM DET? PÅ FORHÅND? NOENSINNE?

  Dere skulle sett meg -jeg ler så jeg gråter.

  Jaada -rart det ikke har stått noe i avisa om at de hemmelige spesialstyrkene våre er på vei ned -det må jo bety at ingenting skjer!

  VG: «FSK på vei ned -Se de hemmelige planene her! Forsvarssjefen: Slik skal vi befri dem».

  Kremt. Beklager mangelen på saklighet. Men å argumentere ytterligere her (eller i det hele tatt) er vel omtrent like nytteløst som om Moland skulle utnevne seg selv som forsvarer for de tiltalte, og føre hele saken på nynorsk.

  Takkformeg.

 10. Virkeligheten:
  -Det er ikke falt noen dom i saken, bare reist krav. De trer ikke i kraft før domstolen eventuelt gir medhold. Som de sikkert gjør, men det er en annen sak. Norge trenger ikke å anerkjenne disse kravene.

  Disse to kommer til å bli myrdet av terrorstaten Kongo uten en rettskraftig, rettferdig demokratisk dom, det er i seg selv nok til at norge burde tatt det opp i sikkerhetsrådet. Kongo er med i FN, noe de ikke har krav på om dette er måten de driver rettspraksis.

  Pengekravet gir jeg personlig blanke faen i uansett, det eneste som betyr noe nå er å redde to uskyldige menneskeliv.

  -Norge har allerede benektet befatning med de tiltalte.

  Betyr null og niks.

  -Først når en dom har falt, vil det være aktuelt for Norge å uttale seg ytterligere, eventuelt for å få flyttet saken til en annen domstol via en anke.

  Kongo har genske ettertrykkelig bevist at de har NULL respekt for den demokratiske prosess, hvorfor skal vi stole på at de følger den korrekte fremgangsmåten i denne saken? De kommer garantert til å bli lynsjet av folkemassene lenge før noen ankesak kommer opp.

  -Norge kommer ikke til å utbetale penger.

  igjen, pengene er FULLSTENDIG IRRELEVANTE. Nettopp av årsaken du sier, vi kommer aldri til å gi de en krone uansett hva som skjer. Det er her snakk om å redde to uskyldige mennesker. Og som våre medstatsborgere er det vår BORGERPLIKT å gjøre absolutt alt som står i vår makt til å få gjort dette. Og dette inkluderer å hurtig få norske spesialstyrker (som skryter av å være verdens beste) inn dit og hentet ut våre borgere.

  -De tiltalte har, mot anbefalinger fra Norge,

  Kongo står pr i dag IKKE på UD sine lister over land de fraråder å reise til.

  og de har etter sigende operert med falsk identitet.

  Å herregud, sitter det faktisk mennesker til og med i NORGE og kjøper skrønene fra disse piratene?

  Det er ingen grunn til å gjøre noe som helst for å redde disse menneskene på nåværende tidspunkt, selvom forholdene der nede er tøffe. Dette visste de da de dro ned.

  Kongo har bevist at vi ikke har noen som helst grunn til å stole på at de følger sine egne prosesser i denne saken, vi kan derfor ikke stole på at de to tiltalte en gang er i live hver morgen når rettssaken starter. det er derfor enhver grunn til å så fort som overhodet mulig, helst før de kommer med dom i den pågående delen av «rettssaken» få de ut av Kongo og tilbake til norge hvor vi kan gi de en rettferdig rettssak basert på beviser og fakta, ikke en lynsjemobb.

  Du må gjerne le, men det kommer til å bli et folkekrav etterhvert som det blir åpenbart at de to norske statsborgerne nok allerede er så godt som døde.

 11. Flytt denne rettssaken til Russland, og spør dere så om det hadde vært fristende å sende inn norske spesialstyrker. Tror nok vi hadde vært noe mindre blodtørstige da.

  Jeg er ganske sikker på at guttene er uskyldige. Vi må derfor sørge for å bringe dem i sikkerhet med alle siviliserte midler tilgjengelig, store penger og militærmakt ikke medregnet.

  Det er ikke greit å være kongoleser, og det blir ikke noe bedre etter denne saken. Prøver å la være å tenke på hvor pinlig dette er for kongoleserne.

  Ta vare på dere selv.

 12. om de er uskyldige eller ikke, så må de bli rettferdig dømt. Om de skulle bli hentet ut, ville de bli stilt for retten også i norge med kanskje et hakk bedre etterforsknings system. Der de er nå, er det ikke kontroll på bevisene eller argumentene, (ifølge hva vi leser). Dermed vil ikke denne rettsaken bli godtatt som rettferdig.

  Og til dere som maser om at Norge må gjøre noe: Hvis det hadde kommet ut i media at norge planlegger angrep, uthentelse eller noe annet, ville bongoleserne snappe opp dette og mest sannsynlig, utifra det jeg leser, skyte normennende..

 13. P.Harald Balljestein Says:

  august 27th, 2009 at 20:20
  Enig. På tide med militære reaksjon noe lignende da amerikanske tropper gikk inn i Somalia (black Hawk Down)

  – For du syntes at dette er et eksempel på en kjapp og grei liten operasjon? 18 døde amerikanske soldater, en død malaysisk soldat og hundrevis av døde sivile?

 14. ha ha…..og .base for militær aksjon?…..Uganda? Rwanda? Sudan? Burundi? Congo? Angola? Zambia? Tanzania?…..Vet dere hvor Kisangani ligger???
  Ta en titt på barskapet,regner med det er en globus

 15. Det virker som om det er mange her som «vet» hva FSK er i stand til. Jeg har tjenestegjort i forsvaret og skal ikke skryte på meg at jeg var en FSK-er, men var i en avdeling som er høyst opperativ og fikk gjøre mye spennende i min tid der.
  Det jeg ser som et stor problem med en operasjon i Kongo er noe som ingen har nevn enda: Avstand. Det er langt til Kongo og selv om det ikke er så vanskelig å få dem ned er det desto vanskeligere å få dem ut igjen.
  Brukte Google Earth for å se litt på området og det er ikke mange plassene man kan lande med fly. Det er jo ikke bare å fly ned med et par Bell 412 eller en lynx. Er langt ned dit vet dere. Det er ikke umulig at forsvaret er blit bedt om å utrede mulighetene for en aksjon (dette er bare spekulasjon fra min side), men tror nok ikke det blir vurdert som en siste løsning en gang. Blir mange meneskeliv som blir satt i fare ved noe slikt. Disse aksjonene fungerer best på film der skurkene følger manus.
  Hvis dere er så ivrige på militæreaksjoner så legg dere i hardtrening til opptak til MJK. Det er vel nesten et år til så dere har god tid. Var en offiser som sa til meg under en øvelse, der jeg sendte noen folk ut på noe de «ikke kom tilbake fra», aldri gi noen en ordre du ikke er villig til å utføre selv.
  Og til alle dere som sier at vi skal bombe landet: Hvis vi ser bort fra de pilitiske konsekvensene og den rene idiotien, hvordan foreslår dere at det skal gjøres? Norge har bare F-16 kampfly og de har litt problemer med å nå ned til kongo og tilbake igjen uten tanking. Det er ikke bare å suse innom nermeste BP eller shel og tanke opp. Vi har heller ikke hangarskip eller ICBM-er. Så dropp de forslagene først som sist.
  De kongolesiske styrkene er ikke akkurat bevæpnet med bananer og kokkosnøtter heller som noen var så vittig med å påpeke. Vi snakker om soldater som har opplevd krig og elendighet og selv om de ikke har det nyeste av våpen og utstyr så er en kule fra en AK-47 like dødelig som en fra en HK-416 eller en C8.
  Og syns du at UD har gjort for dårlig jobb til nå så har de sagt at de avventer en dom før de utaler seg om saken. Det er ikke umulig at de har vært i samtaler med myndighetene uten at VG eller Dagbladet kan vise til et møtereferat. Journalister er ikke allvitende. Vent til etter domen og en eventuell anke så får vi se hva utfallet av diplomatiet blir.
  Men til slutt litt om spionanklagene: Ja jeg tar det forgitt at de er grunnløse og bare brukes for å svartmale de tiltalte, men faktumet er at de hadde på seg militær ID (noe som er ulovlig når du ikke er i tjeneste) og at norge har hatt mange såkalte observatører i land tidligere. Også i afrikanske land.

  Ps: Hvis det er noe du mener jeg har feil i eller har noen argumenter mot så si fra. Det gjelder først og fremst bloggeier, men også dere andre som leser innlegget mitt. Bare dropp alle komentarer om retskriving og gramatikk.

 16. Her var det mange som har sett litt vel mye på TV og video, gitt.
  Det er ikke bare «å sende inn spesialstyrker og hente gutta ut». Selv om det ser kort ut til Kongo på kartet, er det i virkeligheten ganske langt, skjønner dere.

  «Norske bombefly mot bananer og steinkastere, det hadde visst dem!»
  Hva hadde det vist dem? at bananer og stein fungerer i mørket, men det gjør ikke norske bombefly.
  Er egentlig ikke helt sikker på om norge har bombefly engang, selv om F16 kan levere litt sprengstoff.

  og hvorfor er de «etter all sannsynlighet uskyldige misstenkete»?
  hva bygger du den påstanden på?
  Norske journalister som ikke kan fransk kan da ikke forventes å presentere denne saken nyansert, men allikevel fester du din lit til det som ikke kan være annet enn en utrolig ensidig dekning av saken.

  Forøvrig må jeg si jeg undrer meg litt over at det er så stille ifra politisk hold i denne saken. Vanligvis ville jo iallfall frp ha kastet seg over en slik sak og krevd både det ene og det andre, kanskje til og med militær innblanding.
  Kanskje de faktisk er redde for å love litt for mye nå, når de tror de skal komme inn i regjeringskvartalet.

 17. n0s:
  Hvordan kan du si at disse menneskene er uskyldige? Hva vet du om det?

  Det er ikke noe jeg tror, eller noe myndighetene i Kongo har finni på, det er et faktum at Moland og French ble tatt med ulovlige våpen, samt id-kort fra det norske forsvaret.

  Dette førte til at de ble stilt for en militær domstol -det har de sørget for selv. Faktumet at de er stilt for retten for en grunn kan ingen komme fra.

  Det er Norges plikt ovenfor de tiltalte å sørge for at de gjør det de kan for at de får en rettferdig dom, det er riktig. Vi har doblet antall diplomater tilstede i Kongo for anledningen. Dette er mennesker som kontinuerlig jobber for å bedre forholdene for de tiltalte.

  Når dommen først faller har vi en veldig god sak. Kravet på 3000 milliarder alene er nesten nok til å begrunne en tvil til rettsystemet formelt sett -UD kommer nok til å gjøre sitt. Men alt til sin tid.

  Når alt kommer til alt har de selv sørget for å havne i denne situasjonen. De har med viten og vilje brutt loven ved å ta våpen med inn i Afrikas mest ustabile, fattige, og krigsherjede land. Ikke kom her å si de ikke visste dette da de dro inn. De er leiesoldater, ikke turister. Uansett kommer Norge til å bistå dem diplomatisk å gjøre det de kan for å hjelpe dem.

  Beklagelivis har DR Kongo ødelagt for sin egen sak, så vi får antakelig aldri vite hva som egentlig skjedde.

 18. Du er like tollerang som en lemmen. For det første er det er rekke feil i din blogg. Det er ikke Kongo som krever de pengene det er advokaten til familien til den drepte. og det er ikke 3038 millioner, men milliarder, men den siste lar vi gå fordi det var mest sansynlig bare en skrivefeil.

  «Bombe Kongo» ? er du 10 år eller? det finnes mange andre måtes å løse dette problemet på. (hvis man i det hele tatt kan kalle det et problem da, de virker ikke akkurat helt uskyldige ut disse gutta her….)

  «Afrika den hvite mans byrde» …. du aner virkelig ikke hva du prater om.

 19. Nå lo jeg alledere da jeg leste overkrifta, men for å kommentere noe konkret:

  «Afrikansk rettsytem er en vits, fyllt av inkompetanse og gestikulering!»

  Slå opp ordet «gestikulering». Det betyr nok ikke det du tror det betyr.

 20. Saken er en parodi og det er hva som blir feil. Fordi nordmennene kan godt være skyldige, men rettsapparatet har mistet all troverdighet grunnet en totalt banal kommunikasjon og en bevis føring på et amatør nivå. Man er fristet til å si at «Ja, ja dette er jo kongo, hva regner du med» men likevel dette er en rettsak som er liv og død, både for offer og for anklagede. Klarer ikke Kongo bedre en dette, eller at myndighetene går inn snart og rydder opp i dette sølet, så blir kongo for de neste årene en Bongoland. det burde ikke myndighetene ønske om de klarer å se utover det å være sterke, men heller være troverdige. da kan disse nordmennene bli kjørt igjennom rettsapparatet og bli dømt på noe man virkelig tror på.

 21. *

  Menneskene i Kongo og andre afrikanske land er mer sammenlignbart med halvaper spør du meg.

  Når man ser fremgangsmåten til en som skal være statsadvokat for et land og som tilsier at man da har en nogenlunde formell utdannelse så kan man tenke seg hvordan resten av befolkningen tenker som ikke har noen form for utdannelse.

  Man må faktisk ta til seg enkelt hendelser og opplysninger fra den vanlige kongoleser for å forstå hva slags samfunn og mennesker det er bestående av. Ta feks den kvinnen i Kongo som ble intrevjuet av en journalist og som spurte; Hvem er de skyldige, hvor hun svarte. Det er de to hvite.
  Hvordan vet du at de er skyldige var neste spm, hvor hun svarte; jo fordi jeg har sett de i fengselet.

  Det er jo dette som er problemet med disse menneskene. De skjønner ikke sammenhenger i ting, ikke hvordan kompliserte ting bør eller skal forløpe seg og har ikke dømmekraft i det hele tatt.

  Et viktig aspekt oppi dette er faktisk IQ gjennomsnittet til mennesker i Afrika. Dette er et tabu område å snakke om i dagens medier men det finnes faktisk en del forskning på området. Forskere på sosiale forhold sier at gjennomsnitts IQ for at et moderne samfunn skal være velfungerende må ligge på ca 85 IQ.

  Når man da titter på statistikkene og ser at gjennomsnitts IQ for Afrikanske land alltid er på bånn av listen og med 75 og nedover så kan man vel ane en sammengeng.
  Feks Equatorial Guinea med 59 som gjennomsnitt og man kan tenke seg følgende..
  I kongo har de 73..
  Søk på Wikipedia på IQ and the wealth of nations.

  Dette mener jeg også er gode indikasjoner på at disse halvapene per idag er en god del anderledes enn vestlige. Mest sannsynelig genetisk også.

  Dette gir også meget gode begrunnelser for hvorfor land som Norge ikke bør ta imot mange flyktninger fra disse land men heller løse problemene de har i de respektive land.
  Man skjønner litt mer av alle problemer vi har i Norge med Somaliere etc når man lærer litt mer om disse menneskenes holdninger, kunnskaper og IQ.

  Vi ser gode eksempler fra Kongo saken på dette.

  Per idag bidrar afrikanske land med absolutt ingen ting til verdenssamfunnet og er bare en last for resten av verden. Det har rett til å leve men har ingen rett til hjelp hvis de ikke samarbeider 100 %.

  Legg igjen en kommentar

 22. Thomas, da. Nå må du ikke argumentere på en slik måte at du rammer hildegunn også.

  Ta eksemplet ditt: «Ta feks den kvinnen i Kongo som ble intrevjuet av en journalist og som spurte; Hvem er de skyldige, hvor hun svarte. Det er de to hvite.
  Hvordan vet du at de er skyldige var neste spm, hvor hun svarte; jo fordi jeg har sett de i fengselet»

  Ok, om du mener lavt utdannelsesnivå og lite kjennskap til jus etc er bevis på at man er halvape, da antar jeg at du også ser på Hildegunn som halvape?

  Hun hevder jo f.eks at moderne fly tåler alt, kan ikke falle ned, og derfor er den eneste mulige forklaringen at muslimer må ha sprengt Air France flyet.

  Det eksemplet er jo tett beslektet med det du bruker, bare mye grellere…. Så, hvordan konkluderer du ut fra det?

  Rettssaken i kongo er en farse, det kan vi være enige om. Det er synd, for vi vil dermed aldri få vite om Moland og French er skyldige eller ikke, om de er det så har retten der ingen troverdighet… Men, farsepregede rettssaker er da ikke noe afrikanere er alene om. Standrettene i Nazi tyskland f.eks, og de uhyrlige rettssakene som ble ført under Moskva prosessene…. En del av høringene og rettssakene under McCarthy tiden i USA var også temmelig absurde. Betyr det at du mener vi hvite også er halvaper?

  HVa gjelder IQ så vet du formodentlig at det er en målemetode som vanskelig kan gi sammenlignbare resultater da både kulturelle og utdanningsmessige forhold spiller inn på hvordan testene blir oppfattet og løst, IQ er ikke et universelt nøytralt og objektivt mål.

 23. Dette er i hovedsak et svar på Thomas si innlegg
  Du mener at siden kongolesere scorer lavere på vestlige IQ tester så må de være mindre utviklet en oss. Du må huske på det at IQ i det vestlige sammfunnet har steget i takt med bedre ernering og utdanning.

  I store deler av afrika har ikke ting forandret seg mye siden kolonitiden. Hvis et barn ikke får noe som helst utdannelse så vil ikke hjernen utvikle seg. Det er med hjernen som musklene på kroppen: Use it or loos it. Har nok mer med miljø og gjøre enn genetikk.

  Du bruker dama som ble intervjuet på TV, som sa at de var skyldige fordi staten sa det, som eksempel. Du snakker om en befolkning som i alle år har lært at den som har våpen har rett. I dette tillfellet er det staten som har våpenene. Slik har det vært siden europeiske land delte afrika mellom seg.

  Og du sier at afrikanske land ikke bidrar med noe. Vel du snakker om et land der grådige vestlige selskaper betaler seg til rettigheter og like grådige mekthavere tar i mot pengene. For å få bukt med korupsjonen må man utdanne befolkningen slik at de er klar over hva makthaverne i landet gjør og begrense makten til makthaverne.

  Her er det mange av landene som har blitt styrt av europeere i mange år og omtrent over natta fikk selvstyre. Jeg husker den første tia da jeg flytta på hybel, ble mye festing da. Man kan ikke bare gi folk full frihet med en gang, det må skje gradvis. Det er slik det blir gjort i norske fengsler også. La Afrika få litt tid på seg til å ordne opp i saker og jeg mener ikke at vi skal sitte på sidelinjen og se på. Men all hjelp må være på deres primisser og ikke våre. Det er alt for mange eksempler der bønder i afrika får hjelp i form av traktorer og jordbruksutstyr eller såkorn som er tilpasset nordiske forhold. Ingen tenker på at en traktor må ha drivstoff og kornet ikke tåler de lange tørkeperiodene som er mange plasser. Dette har heldigvis bedret seg de siste årene med en nødhjelp som går gjennom diverse organisasjoner (feks. FN) og ikke direkte.

  Du beskriver befolkningen i kongo som halvaper. Vet du egentlig hva en halvape er. Skulle gjerne ha sett resultatet av din IQ test. Du går faktisk ganske langt i å antyde at fargede personer er lavere utvikklet en oss fra vesten. Vel la oss ta et eksempel: USAs siste to presidenter. Hvem mener du virker smartest. En som kan betengnes som hvitere en hvit eller en med et navn som gi hverfall meg et bilda ev en fyr med leopardskinn rundt kroppen, et spyd i hånd og høyre fot på en løve han nettopp har drept.

  Bare for at du er i stand til å google eller bruke Wikipedia betyr ikke det at du bør skrive et innlegg. Du må først forstå informasjonen du henter fram og så se den i sammenheng med annen info. Og så må du gå over det du har skrevet og fjerne ord som kan forhindre at du blir tatt seriøst. Slike ord som antyder at afrikanere er lavere utviklet enn europeere. For å hjelpe deg litt på vei så er det i ditt tilfelle ordet halvape som er problemet og det punktet der du mener at det er genetikk som gjør at IQ nivået er lavere i Kongo.

  ps: Du sier at afrikanske land ikke bidrar med noe. Jeg har en flaske utsøkt Sør-Afrikansk rødvin i vinstativet mitt.

 24. bare en ting… wikipedia.. er ikke det ett sted der ALLE faktisk kan laste opp informasjon? og derfor må taes med en klype salt??? Dessuten så er iq faktisk ikke en ting men en sammenheng av minst ti… dvs at man kan være flink i matte fex, men allikevell ikke klare å slå i en spiker eller å forklare betydning av ord…barefor å nevne noe… men joda gjennomsnitts iq i afrika er nok mye lavere enn i vesten, men det tror jeg kommer mer av mangel på utdannelse og muligheter enn genetikk… faktisk så ligger jo forholdene bedre til rette for evolusjon i afrika enn i vesten der alle individer blir tatt vare på og får overleve… afrikanere med «dårlige» gener lever sjeldent til de blir to år gamle… men.. såklart så gir jo dette en bedre fysisk evolusjon men ikke en mentalt… men hvem kan påstå at meget inteligente mennesker får flere barn med bedre overlevelsesevne enn mindre inteligente??? tror vell at det heller er motsatt selv i den vestlige verden… der arbeiderne med lavere utdanning og ofte noe lavere iq gjerne har fire fem unger mens professorene og akkademikerne gjennomsnittlig har 1-3….. bare en tanke.. om klasseskillet i norge…

 25. Kommer jeg til makten skal bombene sprute ut over hele afrika. Guttene våre fortjener bedre enn dette. Det er hårreisende at statsministeren eller noen andre politikere ikke ønsker å ta affære. Det er tross alt bedre å la guttene gå gata her hjemme, enn at de blir sittende å rotne i fengsel i Kongo, bare for å ha tatt livet av en afrikaner.

 26. alle dere som reagerer på det i kongo: oppfordrer dere til å bli medlem av : » vis din støtte til nordmenne i kongo » gruppe på facebook.. samler vi mange nok medlemer MÅÅÅÅÅÅ norge reagere snart..

 27. «Disse menneskene mangler totalt innsikt i norske forhold! Garden er ingen militær avdeling, men en styrke for dans og musikk og gutter og jenter med fjær i hatten!»

  Du har visst ingen innsikt sjøl.

 28. Siden Kongo nermest er et militær diktatur har de ikke noen som helst tanke om å la saken passere uten å prøve å beskylde den norske stat. Kongo e ret land med mye krig og grunnen til det kan nettopp være det at soldatene har fått litt betalt. Dette er sefølgelig deres egen feil (ikke direkte folket, men maktinnhaverene).

  Uannsett. Jeg føler ikke med mordere, men jeg synes de har rett til å prøve saken sin i en sivil dommstol i Norge.

 29. Adol Fitler Says:
  august 27th, 2009 at 16:18

  Nå må du slutte å røyke sokkene dine…..
  Du skriver så mye rart

  Er dette så rart? Følger du med hva som skjer i dette landet eller er du helt blåst Våkn opp mann!

 30. Jeg er helt enig med at vi bør gå til angrep. Kongokommunistnazistene fortjener skikkelig juling. La oss reise ned å utslette hele det stinkende negerlandet deres! Det er hvertfall svakt av Norge å ikke gi noen motstand en gang. Kongo er årsaken til alt ondt i verden!

 31. Bob: Hva er meningen med å legge alle under en kam her? Finnes jo flere sivile der nede som ikke har noe med dette å gjøre. Hvorfor slike kommentarer som å utslette hele landet.

 32. Hei. kunne ikke vært mer enig med deg, Norske politikken er og blir en vits.
  Få hentet ut folket, Norge er tross alt et av verdens rikeste land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.