Norge bør vurdere militær reaksjon mot Kongo!

Det kommer frem sjokkerende opplysninger fra rettsaken i kongo for tiden! Den Norske stat kreves for ufattelige pengebeløp, og pålegges skyld som en part i det som skjedde. Det er jo en skandale. Den Norske stat må regarere! Men kjenner vi sosialistregjeringen rett så er den helt ute av stand til å svare for seg!

Sosialistene bærer all skyld for den nåvernde situasjonen. Gjennom å stadig legge seg på rygg og nekte å stille krav til personer fra den tredje verden tror nå Kongo at de kan kreve penger fra Norge! Hvorfor ikke, her til lands har da alle utlendinger sugerør i statskassa! Som man høster sår man!

3038 millioner kroner krever de, da de mener at de tiltaltes bakgrunn i Kongens Garde er bevis for at de er norske soldater! Disse menneskene mangler totalt innsikt i norske forhold! Garden er ingen militær avdeling, men en styrke for dans og musikk og gutter og jenter med fjær i hatten! Altså ett typisk eksempel på sosialistenes militærpolitikk!

Det norske forsvar er ødelagt! Om vi hadde hatt ansvarlige politikere så hadde man ikke sett Norge blitt herset med på denne måten! Da hadde afrikanerne visst at slike påstander ville fått konekvenser!

Og konskvenser bør det få! De norske, etter all sannsynlighet uskyldige misstenkete, burde vært hentet ut med makt for lenge siden. Men sosialistene nekter selvsagt slikt. Afrika er og har alltid vært den hvite manns byrde, noe denne saken beviser! Afrikansk rettsytem er en vits, fyllt av inkompetanse og gestikulering!

Kongo har nå til og med fornærmet Kongen. Jeg mener vi ikke kan tolerere mer! Vi må sette hardt mot hardt, hente ut de tilltalte og vise Kongo hvem som er den sterke part i konflikten! Norske bombefly mot bananer og steinkastere, det hadde visst dem! Men selvsagt er en slik rettferdig reaksjon noe man aldri vil se fra sosialistisk side!

144 tanker om “Norge bør vurdere militær reaksjon mot Kongo!

  1. Lektoren: Nei, men VI går til krig med KONGO ved å hente de ut.
    Hva tror du FN ville sagt? EU?

    Dette er som jeg ET SPILL, ingenting mer.

  2. Enkelt..
    De to kan råtne i fengsel der nede.
    Vi kutter all bistand til Mongo og betaler selvfølgelig ingen krav om erstatning….. Dere tror vel ikke de er uskyldige…

  3. Forbanna: Dette har du helt rett i. Hadde vi hatt en regjering med baller hadde de gjort klart utvisning av kongolesere til land hvor de ville fått dødsstraff for sine krigsforbrytelser i et diplomatisk svar på dette.

  4. Rettsaken der nede er bare en flopp, rett og slett. Tenk å få inn vitner som ikke tør å tas i ed, for da må de jo fortelle sannheten! Og så slipper de!! Hva er det for slags rettssystem?? De gjør jo akkurat som de lyster ettersom minuttene går. Finner på nye regler for enhver som trør inn i «rettsalen» (kan jo egentlig ikke kalle det det, da..), får tak i nye advokater i fleng(er de advokater, egentlig?? Fine kapper har de nå…) og klarer ikke engang å få tak i gode nok tolker. Skjønner godt at de velger å ikke svare. Hva skal de svare på? Alt blir vridd og vrengt på slik at det skal passe «retten». Lettere å få dømt dem til døden da og deretter kreve erstatning på umulige beløp som de sikkert aldri har tatt i sin munn før! De høye herrer som sitter som aktorat og dommere øyner nok en sjanse til å leve fett noen år på norske penger! Nei, herrejemeni… det der er bare en vits, hele greia. Bedre om rettsaken hadde foregått en plass som det gikk an å forstå noe og at det var litt rettferdighet til stede. De to guttene er nok ikke helt uskyldige, men en rettferdig rettsak har de krav på iflg. menneskerettighetskommisjonen, uansett. Tror ikke de har hørt om det i Kongo. Noen som kan formidle det på en eller annen måte?? Så kan kanskje denne saken få en ende – uten døsstraff.

  5. En hver som har avtjent verneplikten sin her i landet, får heretter holde seg hjemme, for ellers blir han/hun å regne som soldat for all fremtid og dermed i hemmelige oppdrag i utlandet..

    Blir uansett ikke så mye veiutbygging, sykehus og skoleutbygging osv nå hvor vi rett og slett blir ranet for alt hva Norge har av midler. (så og si..)

    Denne saken begynte med et drap, men nå er det ikke igrunn drapet som står mest sentralt. Det er blitt skalkeskjulet. I realiteten blir vi som nasjon anklaget for spionasje, og da ved å sende spioner (ville vel helst ha valgt noen andre som spioner enn disse to der…) som da dreper en kongoleser, så er det vel så og si blitt erklært krig mot Kongo.. Men de kan se bort i fra det dersom vi betaler oss ut.. Hmm.. noe her er virkelig galt dersom ikke regjeringen tar affære her nå!! Godtar vi pengekravet, vil det si at vi erkjenner spionasje.

  6. Forbanna : LOL! Din forbanna kjøttmeis. Du er jo like intelligent som et kukhue på en våt lørdagskveld. TOM. FRP er ikke så dumme at de ville det, men igjen, vi vet jo aldri med dem løgnhalsene og rasistene i FRP så om det hadde vært opp til dem hadde vi vel investert i noen atomvåpen slik at vi kunne bombe apeland av atlas’n.

  7. Kjetil: Kongo har jo alt sagt at vi er i krig med dem! Hva er forskjellen?

    FN og EU hadde såvidt løftet et øyebryn. Hadde dette vært tyske,franske, britiske eller amerikanske borgere hadde en slik aksjon alt vært under vei.

  8. Får ta hele saken til menneskerettighetsdomstolen med en gang.. Og spionasjeanklagene bør det være en uavhengig komite som bør undersøke og avgjøre hvorvidt det er hold i anklagene eller ikke. Kongos rettsystem er ikke noe sted å avgjøre dette.

  9. Lektoren: Er du et troll, eller mangler du innsikt i hvordan verden fungerer?

    Vis meg hvor Kongo hevder at Norge er i krig mot dem? De hevder Norge har sendt AGENTER til Kongo. «Spioner» er termen norske aviser bruker.

    Tror du virkelig FN ville nøyd seg med å heve et øyenbryn?

  10. Din innsikt i norske forhold er tydeligvis ikke noe bedre.

    Garden er hovedsaklig en stridsavdeling. Eneste unntak er drilltroppen, men selv de har flere måneder med ren stridstrening. Selvsagt har alle drillopplæring, men ikke i slike mengder at det går ut over stridsevnen. Garden er står tross alt for primærforsvaret av Oslo.

    For å si det på en annen måte. Det er fra garden de fleste soldatene som senere verver seg til utenlandstjeneste kommer fra ( http://www.mil.no/haren/hmkg/start/oppdrag/#6 ).
    Virkeligheten er en litt annen en din ide om garden er «en styrke for dans og musikk og gutter og jenter med fjær i hatten».

    Denne bildeserien gir også et bra inntrykk av forholdet mellom drill/øvelse: http://www.youtube.com/watch?v=wanXeQDTUgY

    PS. du har rett i at forsvaret er uforsvarlig nedbemannet. Men å håne noen av våre beste soldater er strengt tatt skammelig. Mange av disse «danserne» du snakker om kjemper med livet som innsats i Afghanistan.

  11. Kommer mye vett utav uttalelsene til «Lektoren» og «Forbanna» .. men synes «Lol» kommer med fjas.. AP som e din greie «Lol» ? siden du tydeligvis minner meg sterkt om en Jens eller kanskje Kristin?

  12. Masse urealistisike argumenter her, selvom jeg er helt enige i de. Fordi dette krever jo reaksjon. Helt ufattelig at Star Gøhre og Stoltenberg IKKE gjør noe.

    Noen som vet hvordan man kan spørre politikerne om hva de skal gjøre med dette? Nå som det er valg må jo dette være mulig, og topp-relevant med tanke på at dette er noe som kan skje i fremtiden.

  13. Å sende ut kongolsere som har søkt asyl/flyktet til norge vil jo ikke være en straff for de har jo rømt fra makthaverene i Kongo! Det vil jo bare være å være snille med de underutviklede lederene der. Nei, bruk heller 3038Mrd på å støtte oposisjonen så man kan få tatt fra dem makten…..så bygger vi som en luring sa tidligere bomring der nede og får refundert pengene når Kongo blir et I land 😀

  14. Kongo fikk ifjor 146 millioner i bistand fra den rødgrønne regjeringen…
    Hva krever egentlig Norge for disse pengene? Norge kunne forlangt sivil domstol, norsk bistandsadvokat, lukket rett, uavhengig granskning av «bevis» etc. Å truet med total stopp i bistand til dette korrupte landet om ikke dette ble fulgt opp. Hele denne saken har vært en farse, men Norge som stat har ikke gjort jobben sin. Det er på tide at Norge tar inn over seg hvordan ting virker sett fra utlandet. Det er på tide at Norge oppretter en egen gruppe til å støtte nordmenn i utlandet.
    For mer om bistanden til Kongo, se her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/aktuelt/svar_stortinget/sporretime/2008/kongo.html?id=534966

  15. 100% enig. Send inn elitestyrker og hent disse to uskyldige menneskene ut av denne dyreparken full av syke apekatter. Norge har absolutt ingenting å tape på en konflikt med Kongo. Hva skal de gjøre?

    Hent ut de norske statsborgerne og bryt absolutt all form for kommunikasjon og handel med disse udyrene.

  16. Disse kongoleserne fortjener faen meg å bli kalt apekatter og det er ikke rasisme, kun observasjon. Forbanna idioter.

    Disse gutta er døde, like greit at vi og Norge innser det. Jeg ser ikke bortefra at FSK mm nok kunne klart å hente dem ut men tro meg det kommer aldri til å bli politisk godtatt i Norge.

    Men når det gjelde uhjelp til ape-landet burde faen meg saken være klar.

    RIP

  17. Kjetil: Det er tydeligvis du som ikke vet hvordan slike ting blir løst, vanligvis.

    En setter hardt mot hardt med diplomatiske middler, noe vi ikke har gjort. Og når land kommer med slike anklager som Kongo kommer med mot Norge, så setter en hardere diplomatiske middler inn.

    Når alt annet feiler, så går en inn med styrker!

  18. Siden det meldes om fare for folkeopprør dersom disse gutta ikke dømmes til døden så er sivilbefolkningen i aller høyeste grad part i denne saken. Sivilbefolkningen har for lengst forhåndsdømt disse gutta, og de krever dødsstraff..! Skyldige eller ikke; dømmes gutta til dødsstraff bør ALL norsk bistand til Kongo stanses for uoverskuelig fremtid. Det er på høy tid norske myndigheter gir noen svært tydelige meldinger til både sivilbefolkning og myndigheter i Kongo!

  19. Det er jo åpenbart at disse er ute etter penger. De er ute etter å sko seg. Det er helt uakseptabelt å kreve 3038 milliarder kroner av Norge. Det er mer enn oljefondet. Saken er oppkonstruert i sin helhet. Det er snakk om utpressing av den Norske stat. Det er selvsagt ikke riktig å gå til åpen krig mot kongo. Men man kunne betalt leiesoldater for å fått dem ut. Folk med erfaring fra området.
    Man skulle selvsagt i samme slengen plukket med seg disse militære lederne og stilt dem for retten her for utpressing.

    Man kunne sikkert med god samvittighet fryse alle bistandsmidler frem til man fikk en rettferdig rettsak mot disse to. De er sikkert ikke mors beste barn. Kanskje drepte de denne sjåføren kanskje ikke. Men det man vet med sikkerhet er at Kongo består av et korrupt styre, et korrupt rettsvesen. Resten av folket er tilsynelatende apekatter med lavere IQ en sko-nummeret de bruker. Dersom de er så heldig å ha sko. Den tafatte regjering vi har her til lands må reagere skarpt på dette kravet og forklare myndighetene der hvilke konsekvenser og reaksjoner som kan ventes dersom kravet blir stående

  20. Kongo er ett lutfattig land og prøver allt for å krafse til seg penger.. Norge må bare overse allt og la di to dustene som som har havna i trøbbel ta følgene… Reise rundt der med våpen og militære effekter.. Dem er jo totalt blåst i toppen og jaggu ser dem ikke sånn ut også..!!

  21. Stakars de som er i Norsk fengsel, og minst 50% av dem uskuldig dømte feks. Per og Veronica Orderud.
    La Kongolesere gjøre jobben sin, de to er skyldige som fæn, og dere som skriker her med å frigjøre dem! værsegod reis dere til Kongo og prøv det. Jævla feiginger dere er som bikjer som bjefer men bitter ikke.

  22. Er di skyldige må straffen sones i Norge.Stanse all økonomisk
    støtte til Kongo fra i dag.Støtten vi gir går rett i lommen
    til dem som styrer landet.

    JILL

  23. Ja, send inn norske spesialstyrker til Kisangani og får nordmennene ut! Mrsmt. Kongos militærvesen er som vi vet kun utstyrt med bananer og kokosnøtter, no sweat! Må nok litt mere til enn HMKG og FSK for å fikse den jobben.

    Men fortsett å se på Rambo- og Chuck Norris-filmer!

    Og å bombe det møkkalandet i filler vil også medføre problemer, Kongo er vel omtrent like stort som Frankrike/Tyskland tilsammen.

    Må forresten nevnes at dom ennå ikke er falt i saken.

  24. Og hvilken sjanse tror du Norge med 4,7 millioner innbyggere har mot et land med 68 millioner innbyggere, hvor militæret står lang høyere på prioriteringslisten enn her i Norge?

    Hvorfor skal hundrevis av norske soldaterer ofre livene sine fordi 2 personer har valgt å dra inn i ett land som det anbefalles på det sterkeste at man IKKE drar til?

    Du må nok finpusse tankene dine litt før du åpner munnen din. Sette deg litt mer inn i sakene du omtaler før du dummer deg ut med utsagn som 99% av den norske befolkningen er feilaktig eller totalt umulig å gjennomføre.

  25. Jeg blir så grenseløst provosert hver gang jeg leser om den saken her, hvor ufattelig dumme går det ann å bli?
    Allikevel er det en ting jeg ikke skjønner, hvorfor er det ingen offisiell representant fra Norge som motbeviser mye av det pisset de legger ut?

    Det er veldig enkelt å bevise at:

    – HMKG ikke er en spesialstyrke
    – De ikke lenger er ansatt av det norske forsvaret
    – Journalisten fra DT ikke er oppdragsgiveren deres
    + Sikkert mye annet som jeg ikke kommer på i farten.

    De er beskylt for å være spioner fra Norge som skal destabilisiere landet og drive spionasje. Hva faen. Hvorfor i all verden skulle Norge gjøre det, hva har vi som nasjon å tjene på det? Landet er ustabilt nok som det er.

    Hvorfor i all verden skulle French og Moland skyte sjåføren?
    Hva hadde de å tjene på det, hva i all verden er motivet?

    Vet ikke helt om å la MJK, FSK/HJK ta seg en liten tur ned hadde vært den beste løsningen men, det er i hvertfall bedre å få guttene hjem enn å la Kongo prøve å presse prenger fra oss.

    Tilslutt et lite innspill til din kommentar om HMKG.
    Ja, en del av Garden består av Gardemusikken, men Garden driver med mye annet også. Folk ser de kanskje bare som vakter foran slottet og Akershus festning, men de gutta har felt også. Flinke på SIBO 🙂

  26. Jeg MÅ bare spørre alle de som svarer her og mener at vi ikke burde foreta oss noe.
    De som sier at vi ikke skal hente de ut.
    De som sier at da innrømmer vi at de er millitære.

    Hva om nettopp DU hadde vært i Kongo, og havnet utfor en som blir skutt av noen andre for så å sitte i ett råttent fengsel flere måneder å mest sannsynlig få dødsstraff.

    Tenk, du kunne faktisk vært på ferie uten å gjøre noe galt.

    Hadde du likt best a: at norge ga faen i deg, og lot deg klare deg selv, eller b: at norge hadde kjempet for deg så du kunne treffe familien din igjen.

    Slike krav Kongo fremmer viser bare EN ting… de vil definitivt ha penger, og MASSE av de… De vet Norge har mye penger, og vil suge til seg så mye de klarer.

    Jeg vil helst ikke at vi betaler disse om de uansett er skyldige, og tråkker ned hele Kongo.

  27. Hening: Endelig en som forstår det!

    De som er i mot dette forstår ikke at det kunne vært de som ble tatt til fange og anklaget for det ene og det andre under en ferietur.

    Det kunne vært de som ble holdt som gissler av en røverstat.

    Ville det ikke hatt hjelp fra forsvaret og de diplomatiske tjenestene da?

  28. vidar andersen.norge har høy teknologiske våpen. norge kan gjøre en sjokk aksjon mot fengslet og befri dem på 1 2 3.uten at de merker det.se åssen de fører en rettsak der nede,kan vel ikke en aksjon være noe problem.vi har jo fsk(forsvarets spesial krigere)som har tunge internationale oppdrag i bla afghanistan.
    dette er akkurat nesten det samme som piratene i somalia gjør mot skip,men dette er nesten det samme bare i en større skala.
    alt lukter der nede.hvorfor dra til kongo og drepe en sjåfør for så å la to vitner stikke av? hvis de jobbet for forsvaret eller sikkerhets selskapet s.i.g.tror jeg sånne mennesker ikke bommer på målet sitt.de er trent til å drepe.??? hva tror dere

  29. Jeg frykter rasehat etter denne saken.
    Disse som kaprer skip er vel av samme sort som disse korrupte i Kongo.Tenker bare PENGER,og hvordan de skal få presse mest mulig penger.At de finner opp drap osv,bryr de seg ikke om,bare de kan presse oss mest mulig for penger.
    Jeg kommer ikke til å fristes til å gi U-hjelp mer,dersom de skader guttene.Jeg håper at de får reise tilbake til Norge.Jeg har også stor medfølelse med foreldrene og familiene deres.

  30. Jeg kjenner(te) folk som var troendes til å dra til et land som kongo for å drive «sikkerhetsselskap» og herje rundt og godt finne på å skyte «han jævla apen» som kjørte bilen og ta bilde av en som vasker blod ut av setet med et smil. Det første jeg tenkte pånår jeg så Moland på bildet var disse jeg engang kjennte…(ung og dum og liten repekt for medmennesker den gang) De hadde og gjerne tjenestegjort i «Spesialavdelinger» i forsvaret (HMKG er ikke en vanlig avdeling….men ei heller FSK eller MJK) fordi de gikk rundt med «Rambo» nykker….de skjønnte de måtte skjule disse i tjensten og hadde gjerne gode skussmål etter endt verneplikt. Dog dreide det sivile livet en del om omgang med våpen og militær effekter…drømmen om å tjenestegjøre i utlandet (Libanon, SFOR o.l….kanskje Fremmed legionen/Irak som leiesoldat). Noen av dem var slike som ofte lager/havner i bråk på byen i helgene.

    En ting de/vi alle hadde til felles som skremmer meg er at vi alle tilbad FRP. Noen likte og etterhvert Demokratene…
    Jeg vil ikke si at alle som stemmer FRP eller Demokratene er slik og det finnes sikkert Pedofile og andre uønskede som stemmer AP SV o.l…men det skremmer meg at disse partiene så til de grader tiltaler folk som har et slikt syn på verden. Som har slike holdninger til alt som er annerledes eller ikke perkfekt(hva nå enn det måtte være)
    Jeg tror ikke FRP vil gjøre verden til et bedre sted å bo for «folk flest» kun dem som er i henhold til FRPs idealer, og dessverre vil nok en del av de jeg nevner falle utenfor selv om de har stemt dem inn…

    Uansett… Jeg vet ikke hva politiske partier disse i Kongo holder med….men en gut-feeling sier de ikke er filantroper og uten skyld i situasjonen sin. Jeg har hørt en vei at man skal stole på magefølelsen… Om de er skyldige vet jeg ikke men tror det. Om de fortjener å dø, kanskje, men jeg er ikke for det. Straffes…ja
    Fått en rettferdig rettsprosess…nei…men kanskje det er som fortjent… at Norge skal betale No Way. At Kongo ledes av tragiske korrupte mennesker….Indeed..men hvem har hjulpet dem til makten og hvorfor? En sak har alltid uendlig mange sider…

    Vær på vakt for forhastede konklusjoner og ikke tro at alle spiller med åpne kort. Tenk worst case scenario og prøv å unngå det.
    Ta ansvar for dine valg etter å ha vurdert alle konsekvenser så godt som mulig.

    Lykke til videre med ditt bidrag til å skape en bedre og mer rettferdig verden for oss alle…

  31. Det er vel ingen her som virkelig TROR at Norge vil betale EN krone, vel?? Neida, det kommer ikke til å skje, garantert. Greit nok har vi en tafatt regjering for tiden, men dumme er de ikke. Alle ser jo at dette er et forsøk på pengeutpressing av høyeste rang. Først forlanger de milliarder av den norske stat for i samme øyeblikk si at de skal dømmes til døden…. ha ha ha… De er analfabeter hele gjengen. Og de kjenner ikke hvordan Den Norske Stat fungerer. De vet heller ikke hvor på kartet Norge ligger. Bare at vi er et rikt land. Det de ikke skjønner er at det vi selv som jobber for at vi skal ha det slik vi har det. Hadde Kongo ikke vært så full av korrupte ledere som kun skal mele sin egen kake, så hadde muligens folket der nede hatt det en tanke bedre. Sitter det ikke noen diplomater fra Kongo i Norge? Hvorfor er ikke de på banen og forteller «retten» der nede hvordan det egentlig SKAL fungere? Nei, vi kan bare lure…svar får vi ikke. Hverken derfra eller regjeringen. Er veldig spent på fortsettelsen på denne farsen…

  32. Her var det mye tullete kommentarer men jeg er enig i at man får disse gutta ut av lande fort som f… og lar apelandet utslette seg selv når de ikke har magemål på noen verdens ting. Aktorat, advokater osv er jo nærmest analfabeter og skal vel heller ikke beskyldes for å være hverken smarte eller ha evner til å se sine begrensninger. Det er jo en grunn til at det er borgerkrig i dette råttne landet.

    De tiltalte må få en verdig rettsak uansett hva de har gjort eller ikke har gjort. Bevismessig taler det hele til frifinnelse men dette er opp til Haag å bevise.

  33. Norge har ikkje så store militære styrker. Men de er en av de mest beryktede, da vi har en av de verdens beste spesial styrker. Disse må vi bruke, nå. Kongo er ikkje en trussel for Norge. Og uansett, så kan vi bare se oss over skulderene, for der står USA og UK militært mannsterk å støtter oss. La oss få dem til Norge og ta dem til retten her, mye bedre det enn disse korrupte og inkompitente militær dommerene. Sier bare en ting: Ekke rart at alt der nede er boss, når noen som det der, styrer landet. Vi må og kutte støtten til Kongo helt til vi kan sjølv sørge for at pengene går til befolkningen, og ikkje til lederene i landet, som er korrupte og putter 3/4 av det i egen lomme. EU, FN og NATO kommer ikkje til å gjøre noe mot Norge, vist vi henter dem til norge, å setter dem forran en domstol her. Å hente de norske statsborgerene til Norge, med militær makt er ikkje det samme som å erklere krig. Selv om det hadde vert det beste. For da hadde vi fått fjernet de korruptte lederene, og fått folkevalgte ledere på plass. Kommunisme er nesten likt dette. Derfor vill eg ha FRP til makten her i Norge.

  34. Til bob petter:

    FSK – Forsvarets Spesial Kommando.
    Stor bokstav etter punktum.

    Det er ikke så enkelt som du skal ha det til.
    Norge kan ikke bare sende ned FSK/HJK, eller MJK for å befri «guttene våre», for det første kreves det utrolig mye planlegging. For det andre så er det nok relativt store kongolesiske styrker som er i området. For det tredje hadde kommet store internasjonale etterspill hadde Norge satt i gang en slik situasjon.

    Dessuten kan ingen sikkert si at guttene er uskyldige, jeg tror de er det, men ingen kan bevise eller motbevise det. Hele rettsaken er en farse, nå er det ingen vitner i saken, og hva som helst kan ha skjedd. Nordmenne blir ikke trodd pga deres militære bakgrunn og kongolesisk pengegriskhet, og utfallet av «rettsaken» virker ganske sikkert.

    Jeg er for å få guttene hjem, men en militæroperasjon er nok bare noe dere kan drømme om.

  35. Jeg har reist en hel del rundt i verden, og en ting har gått opp for meg: dette med at alle mennesker er like, er bare sprøyt. Det er store forskjeller på mennesker og kulturer.

    Jeg er per definisjon ikke rasist da jeg tror at alle mennesker er samme «rase» og har samme utgangspunkt for å utvikle intelligens, det er bare det at deler av Afrika er så fattig og så herjet av krig at de rett og slett framstår som primitive mennesker. Denne saken er jo helt absurd, og de mange merkelige uttalelser som kommer fra kongoleserne maler dem som særdeles primitive, grådige og uintelligente mennesker. Jeg regner med at samtlige nordmenn som har familie i Kongo eller opprinnelig er fra dette området, skammer seg noe voldsomt akkurat nå.

    Det jeg snakker om er også tydelig i det norske samfunn. De senere årene har vi fått MANGE nye landsmenn fra bl.a. Afrika. Mange jobber hardt og er flotte ærlige mennesker. Men det er bare naivt og ikke til nytte for noen, å begynne å rosemale situasjonen. Veldig mange afrikanere er voldelige og kriminelle når de kommer til Norge, for det er dette de har vokst opp med og vet ikke annet.

    Primitive religioner er også mer framtredende i primitive land, så det henger nok litt sammen, men den diskusjonen kan vi ta en annen gang.

    Jeg håper virkelig den norske regjeringen våkner snart og reagerer kraftig på denne saken. Det er valg snart og jeg vil VELDIG gjerne vite hvordan min regjering reagerer hvis jeg en gang satt i fangenskap i et primitivt land uten noen form for rettferdig rettsak. Vi bør stoppe all stønad til Kongo før alle nordmenn der kan loves en rettferdig rettsak.

    Militære aksjoner er nok ikke den første løsningen vi bør tenke på, men hvis de blir dømt til døden i denne «rettsaken», bør vi være klare til å gripe inn raskt etter min mening. Man vet aldri hvor raskt de vil bli henrettet. Skal ikke forundre meg om de ble dratt ut i bakgården og fikk et par i bakhodet av en AK-47 bare timer etter dommen (etter evt. anke osv).

    For ordens skyld vil jeg nevne at jeg tror ikke gutta der nede er helt uskyldige, det skal ikke forundre meg om de drepte i selvforsvar eller noe slikt. Uansett hvordan hendelsesforløpet var, fortjener alle en rettferdig behandling i retten. Det vi har sett i Kongo hittil, har bare blottlagt landet og styresmaktene der nede som meget primitive og grådige.

    Blir nok ikke noe reise til Afrika på meg med det første nei.

  36. 2.BN:

    Det er ikke snakk om en okkupasjonsstyrke her. Vi snakker om en operasjon som ikke burde ta mer enn et par nattetimer å gjennomføre.

    Når det gjelder det internasjonale etterspillet etter en eventuell millitæraksjon, tviler jeg på om Kongo får så fantastisk mye sympati i verdenssamfunnet når detaljene fra denne komedien blir kjent. vi i norge har ansvar for å ta vare på våre borgere, ikke sørge for politisk stabilitet i et land som driver med internasjonal terrorisme (utpressing).

    Hadde dette vært amerikanske statsborgere hadde de vært hentet ut for lenge siden.

  37. Synes dette er en fadese, uansett om de er uskyldige eller ikke.
    Har selv vært i FSK, og om jeg hadde blitt sittende i en slik situvasjon hadde jeg forventet noen reaksjoner fra mitt eget land, og at de ikke bare sitter på sidelinjen og lar apene leke rettsvesen.
    Er det kanskje på tide å samle noen private å hente de ut, de er trossalt våre norske medbvorgere uansett hva de har gjort, og har krav på en rettferdig behandling.
    Bjørn.

  38. Tviler jævlig sterkt på at du har vært i FSK.
    Forklar meg et par utrykk som for eks:

    – UTS
    – IPB
    – Blomstring og fane (sett i sammenheng med oppklaring)
    – Hva mener du hvis du vil snakke med 13-1 på samband?

    Greier du å si noe om det jeg har skrevet ovenfor så kan jeg tro på at du i hvertfall har vært inne til førstegangstjeneste..

  39. Nei sant det, men jeg tviler jævlig sterkt på at noen som har vært eller er tilknyttett FSK er dumme nok til å innrømme det på et åpent forum.

  40. Enig. På tide med militære reaksjon noe lignende da amerikanske tropper gikk inn i Somalia (black Hawk Down)

    Bare å gå inn og hente ut, ta vare på sine egne og bombe eventuelt kolonisere dette U-landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *